Kao što smo sinoć pisali, za sada nema najava da će bilo koja televizija prenositi meč iz Mađarske između Videotona i Partizana, pa su se pobunile i javne ličnosti.

Povezane vesti

Pogled na trenutne programske šeme na sajtovima RTS-a i TV ArenaSport jasno ukazuje da će prednost imati utakmica Crvena zvezda-Krasnodar, kao i meč na EP u odbojci između Poljske i Srbije.

Uz to ArenaSport će na ostalim kanalima prenositi košarku sa ‘Akropolis’ kupa, drugi susret sa odbojkaškog EP i hokejašku Ligu šampiona.

Među prvima se javio Srđan Dragojević, veliki navijač Partizana i bivši član Upravnog odbora crno-belih, koji ne može da se načudi mogućnosti da Javni servis ne prenosi utakmicu šampiona Srbije.

Dalje u komentarima je naveo da je logičnije da se radi prenos Partizana, jer će svega 300 njegovih navijača u Felčutu biti prisutno, dok će na Marakani biti 50.000 Delija, plus prenos na TV ArenaSport.

Zatim se oglasila Olivera Kovačević, urednica programa na RTS i objasnila da nije moguće izvesti tri prenosa na dva kanala.

Usledili su predlozi da se radi kombinovani prenos drugog poluvremena iz Mađarske i prvog sa stadiona ‘Rajko Mitić’.

Molbe Grobara nisu uslišene, pa su se oni u nedostatku rešenja obratili čak HRT-u. Malo u zbilji, malo više u šali.