0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: Piksi bio na korak do trećeg mesta, ali je njegov golman poklonio bod rivalu (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.17 u 15:30

U 23. kolu Superlige Kine Gvangžu R&F dočekao je Šangdong, ali nije uspeo da veže petu pobedu na svom terenu, meč je završen 1:1 na veće zadovoljstvo gostiju.

Mogao je Dragan Stojković Piksi na poziciju tri, imao je vođstvo njegov tima, ali ga prokockao na najgori mogući način. Ipak, idemo redom.

Prvi je na utakmici zapretio Gvangžu R&F preko Zahavija, ali je Izraelac u situaciji jedan na jedan sa golmanom promašio ceo gol. Nedugo zatim lukavo je iz slobodnog udarca pokušao Renatinjo, ali je Vang bio na mestu. Gosti su jedinu šansu u prvom delu igre imali u 40. minutu kada je Žil sa pet metara prebacio gol.

Drugo poluvreme je proteklo u stalnom pritisku na gol Gvangžua. Ređale su se šanse za Zahavija i Renatinja, ali je Vang imao sreće. U 62. minutu tim Dragana Stojković je izborio penal, a precizan izvođač bio je Zahavi. Ipak, radost domaće ekipe, koja je u tom trenutku delila treće mesto na tabeli upravo sa Šangdongom, nije dugo trajala. Samo dva minuta kasnije golman Gvangžua Čeng je katastrofalno pogrešio, ispustio je loptu, a iskusni Pele je zatresao mrežu za 1:1.

Posle izjednačujućeg gola usledio je miran period sve do zaustavnog vremena, a onda dve šanse. Prvo za Renatinja, ali je Brazilac malo zakasnio da loptu skrene u mrežu, samo nekoliko minuta kasnije Sise je imao sjajnu šansu za Šangdong, ali se Čeng iskupio i odbranio ‘zicer’. Na kraju – 1:1.

U Superligi Kine sada sledi pauza sve do 10. septembra.

Superliga Kine, 23. kolo

Subota:

Đanbijan – Đangsu Suning 0:4 (0:1)
Guižu Žičeng – Šangaj SIPG 2:1 (0:0)
Hebei – Peking Žuan 2:0 (0:0)
Liaoning – Tjanđin Teda 1:1 (0:1)
Šangaj Šenhua – Guangžou Evergrande 0:3 (0:1)

Nedelja:

Čangčun Jatai – Tijanđin Kvanđijan 1:1 (1:0)
Gvangžu RF – Šandong Luneng 1:1 (0:0)
Henan – Čongkving Lifan 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter