Već od ponedelja bi trebalo da vezista bude ponovo u prestonici Srbije.

Povezane vesti

Naravno, neće odmah moći da radi punom parom, ali se očekuje znatno brži oporavak od prvenstveno najavljenog.

Odsustvo Branka Jovičića sa terena trajaće do sredine novembra, a ovo je procena stručnjaka klinike u Dohi na čelu sa poznatim hirurgom za sportske povrede Nebojšom Popovićem.

Detalje nastavka oporavka za HotSport ekskluzivno otkriva menadžer igrač, Ivan Dudić, sa lica mesta. Posle srpskog konzula, momka iz Raške posetio je proslavljeni trener Velibor Bora Milutinović, koji živi u Kataru.

– Legenda je svojom harizmom i po nekim savetom oraspoložila Branka, koji se oseća dobro i u ponedeljak se vraćamo za Beograd. Biće uz drugove u revanšu sa Krasnidarom, kaže za HotSport Dudić.

Hirurški zahvat je besprekorno odrađen, zbog čega su crveno-beli i prevashodno rešili da operacija bude obavljena kod srrpskog stručnjaka, ali u Kataru.

– Doktor Popović je zadovoljan, kao i danima posle odrađenog posla. Narednih sedam dana noga će biti u gipsu, zatim sledi nošenje čizme uz rad u teretani. Dobijene su preporuke i poznato je trajanje pauze. Svake dve do tri nedelje slaće se snimci u Dohu. Biće do tančina ispoštovan čitav proces, koji ukupno traje još oko dva meseca. Gruba procena u zavisnosti od stanja, Jovičić treba da počne da igra u drugoj polovini novembra, kazao je Dudić.

Na kraju nije lako Jovičiću posle sjajnih igara za Zvezdu. Bio je jedan od najboljih u timu Vladana Milojevića ove sezone, da bi ga koban start Drinčića u duelu sa Superligom koštao pauze.

– Klub je sve učinio da se igrač izleči. Podrška stiže sa svih strana, a transparent Delija na meču u Surdulici daje snagu igraču da pregura ‘bolovanje’, zaključio je menadžer Jovičića i bivši igrač Zvezde.