Srpski fudbaler Nenad Tomović u novoj sezoni u Seriji A koja počinje ovog vikenda biće jedna od glavnih uzdanica Fiorentine. Na pripremnim utakmicama, ekipa iz Firence je ostvarila četiri pobede, dva remija i samo jedan poraz, tako da novu kampanju započinje u dobroj formi.

Povezane vesti

– S obzirom da smo pripreme počeli sa novim trenerom i potpuno izmenjenim igračkim kadrom, možemo da budemo zadovoljni kako smo radili ovog leta i kako smo se pripremili. Rezultati nam nisu bili u prvom planu, ali na kraju i u tom segmentu možemo da budemo zadovoljni – smatra Tomović.

Fiorentina se na pripremnim utakmicama istakla dobrom odbranom jer na čak četiri duela nisu primili gol, a na dva samo jedan, pa se stiče utisak da će odbrana i ove godine biti jači deo tima.

– Ima dosta novih igrača, formacija je nova, tako da je bilo potrebno nešto vremena da se uigramo i prilagodimo tom sistemu. Odbrana je odlično odradila svoj deo posla i nadam se da ćemo nastaviti tako i u sezoni – rekao je Tomović.

Fiorentina je ove godine bila jedan od najaktivnijih klubova na transfer tržištu, pošto je u klub stiglo više od deset novih igrača.

– Otišlo je mnogo igrača, ali su istovremeno došle dobre zamene. Mi započinjemo neki novi ciklus, tako da je na neki način i normalo da dođe do velikih promena – kaže Tomović.

29-godišnji defanzivac ‘viole’ je jedan od najiskusnijih u timu i na pripremama je pokazao visok nivo forme.

– Po stažu sam najduže u klubu, a i po godinama sam među tri ili četiri najiskusnija igrača. Moja očekivanja su uvek ista – da pružam maksimum na svakoj utakmici i da Fiorentina uvek bude u vrhu – rekao je Tomović.

Tomovićevu ekipu na startu sezone očekuje derbi sa Interom.

– Iskreno, svi jedva čekamo početak prvenstva i borbu za bodove. Inter je takođe promenio mnogo igrača i sigurno da su po kvalitetu jedna od ekipa koje će se boriti za ’skudeto’. Sa druge strane, mi smo do sada odlično radili. Sa nestrpljenjem očekujemo početak i siguran sam da ćemo napraviti pozitivan rezultat – zaključio je Tomović.

Meč Inter – Fiorentina igra se u nedelju od 20:45 časova.