0
Domaći fudbal

ELITE NEON CUP 2017: Mlade nade evropskih klubova na prestižnom turniru u Beogradu

Objavljeno: 18.08.17 u 19:44

Za nešto više od 12 dana, tačnije 31. avgusta 2017. godine, Beograd će biti domaćin jednog od najinteresantnijih i najbrže rastućih turnira u Evropi, čiji je HotSport medijski pokrovitelj, a koji nosi naziv HOTSPORT Elite Neon cup.

Turnir se održava po drugi put, a kao i prošle godine, pored ekipa iz Srbije (Partizan, Rad, Brodarac, Čukarički, Voždovac, Zemun, Altina i Teleoptik), učešće su uzeli i brojni timovi iz inostranstva, poput prošlogodišnjih šampiona u obe kategorije, turskog Altinordua, potom rumunskog Žuniorula, ljubljanske Olimpije, te kiparskog APOEL-a.

Povodom početka turnira pričali smo sa Ivanom Ivovićem, jednim od organizatora ovog turnira:

– Ovo je drugo izdanje turnira, i učešće su uzele brojne ekipe kako iz Srbije, tako i inostranstva, a tendencija nam je da postane tradicionalni turnir, rekao je Ivović na početku razgovora.

 Prošle godine je naišao na veoma pozitivan odjek. Da li spremate neku novinu za ovu godinu?

– Razlika je u tome što će biti još jedna kategorija, dodali smo ove godine i 2006. Ponajviše zbog naših timova, kako bi videli kako to izgleda, da napravimo neku vrstu uvoda tim ekipama da znaju šta sledi na narednim turnirima. Takođe, ove godine neće biti Crvene zvezde, pošto u terminu turnira njihove selekcije imaju već ranije ugovorene obaveze, ali se nadamo da će već naredne sezone biti tu.

 Među ekipama vidimo i ime prošlogodišnjih šampiona, Altinordua?

– Da, veliki broj timova dolazi iz inostranstva, i većina dolazi sa dve ekipe, ispod 16 i ispod 14. 

 Da li je u planu dovođenje nekog od velikana evropskog fudbala, poput Reala, Barselone, Milana, Juventusa?

– Prošle godine je učestvovao Udineze, recimo. Imamo želju, ali finansijski je dosta teško to ostvariti, jer sve te ekipe traže da im bude plaćeno sve, i avionske karte i smeštaj… Veliki je to iznos za nas. Mi imamo i pozive tih ekipa da dođu, ali nažalost, najviše zavisi od sponzora i novca, od budžeta. Trenutno nismo u mogućnosti da to priuštimo, sam turnir nosi mnogo troškova, nije profitabilan, više je promotivan za naše klubove i Beograd, tako da za sad finansijski ne možemo to da ispunimo, ali se nadamo da ćemo naredne godine imati neku od tih vrhunskih ekipa.

 Ove godine je ubačena nova kategorija, šta je ideja za dalji razvoj turnira?

– Što se tiče nekog plana, probaćemo da pronađemo neki sportski centar. Ostaje baza na Adi, ali za starije, ozbiljnije, zahtevnije kategorije probaćemo da nađemo terene sa prirodnom podlogom, jer klubovi to zahtevaju, idu na turnire koji se igraju na takvoj podlozi… Nešto reprezentativno, poput Partizanovog Teleoptika, ili terena FSS u Staroj Pazovi… Cilj je da dođu te zvučne ekipe, da bismo dobili na „težini“ turnira. To nam je glavni cilj.

Kompletan plan, raspored i satnicu turnira možete videti na sajtu Elite Neon cup-a.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter