0
Evropske lige

INTERNACIONALAC EFIKASAN: Ljujić dvostruki strelac u pobedi Žalgirisa

Objavljeno: 17.08.17 u 15:43

Srpski fudbaler Matija Ljujić odigrao je najbolju partiju u ovoj sezoni u dresu Žalgirisa. U meču 22. kola šampionata Litvanije, ekipa iz Viljnusa je na svom terenu pobedila Jonavu sa 5:0, a Ljujić je bio dvostruki strelac.


Branilac šampionske titule stigao je rano do vođstva, već u osmom minutu kada je precizan bio Darvidas Šernas. Potom je u osam minuta svoj šou imao 23-godišnji Ljujić. Prvo je u 14. minutu sjajnim volej udarcem savladao golmana gostiju, da bi u 22. minutu iskoristio povratnu loptu Elivelta. Srbin je učestvovao u akciji posle koje je Antal sa bele tačke bio precizan u 59. minutu, da bi ponovo Antal postavio konačan rezultat 18 minuta pre kraja za Žalgiris – Jonava 5:0.

Žalgiris drži prvo mesto u ligi sa 50 osvojenih bodova. Na drugom mestu je Trakai sa devet bodova manje i utakmicom manje. Do kraja prvog dela šampionata ostalo je još šest rundi, a potom sledi borba za šampionsku titulu.

Ekipu Žalgirisa naredne nedelje čeka četvrtfinalni duel Kupa Litvanije protiv gradskog rivala Panerisa.

Ovu sezonu tim iz Viljnusa je otvorio osvojenim Superkupom Litvanije, a iz Evrope je ispao posle dvomeča protiv Ludogoreca u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je prvi meč dobio sa 2:1, dok je drugi izgubio sa 4:1 iako je imao prednost od 1:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter