Vladimir Stojković se vratio u Partizan i ponovo će nositi dres sa brojem ’88’ u kome je u prvom mandatu kao čuvar mreže postigao jedan gol, ali ih spasao mnogo više.

Povezane vesti

Prisutnim novinarima se prvo obratio sportski direktor kluba Ivica Iliev.

– Veliko zadovoljstvo i ponos što drugi put sarađujem sa Vladimirom, prvi put kao igrač kada smo vojevali u Ligi šampiona, a sada kao sportski direktor. O njemu ne želim da trošim reči, velika vera da sa njim možemo da ispunimo sve naše ciljeve – kratak je bio Iliev.

Pre pitanja ‘sedme sile’ javnosti se obratio Vladimir Stojković.

– Drago mi je da sam se vratio tamo gde su me svi želeli. Osećam se kao član porodice i verujem da ću pomoći u ispunjenju svih ciljeva.

Ivica Iliev je prvi odgovaro na pitanja novinara, a mnoge je zanimalo da li se Vladimir Stojković kao opcija pojavio tek posle ‘kikseva’ Filipa Kljajića.

– Stojke je broj ‘jedan’. Opcija je uvek otvorena, on je golman broj ‘jedan’ u Srbiji mnogo godina. Sada su se sve kockice sklopile za njegov povratak.

Za Vladimira Stojkovića ekipa nije nepoznata, tokom leta je trenirao u Humskoj i upoznao je momke.

– Trenirao sam sa velikim brojem saigrača, osećam se kao da nisam odlazio. Sarađivao sam sa Đukićem u mladoj reprezentaciji i ‘A’ reprezentaciji.

Protiv ovratka u Partizan bili su samo prijatelji, razlog trenutno drugo mesto na tabeli, a reprezentativni golman je navikao da večitog rivala gleda iza sebe.

– Bilo je sufliranja od prijatelja zašto se sada vraćam kada sam tri godine bio prvi sa Partizanom. Rešio sam da dođem, pa ako nešto ne bude kako treba pucajte u mene – rekao je Stojković, a ubacio se Iliev.

– Prvo u mene!

Reč – dve i o dvoboju sa Videotonom, ali i tome da li će on čuvati gol Partizana.

– Najvažnije je da se prođe Videoton, ne treba birati sredstva. Da li ću braniti u četvrtak? To nije pitanje za mene, već za stručni štab. Igramo protiv nekog ko nas vrlo dobro poznaje. Marko Nikolić je od ovih momaka napravio šampione. Tu je Marko Šćepović, veliki Grobar, željan dokazivanja. O Danku Lazoviću ne želim da pričam, nema potrebe.

O tome da uporedi svoj prvi dolazak u Husmku i ovaj povratak nije želeo da komentariše.

– Sad se osećam kao da sam tu, tada je to bilo ‘bombastično’. Nećemo te surove teme – zaključio je Stojković.