0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PRAVDA JE SPORA ALI NEDOSTIŽNA: Ništa od izručenja Morine… bar za sad

Objavljeno: 11.08.17 u 20:05

Region je propisno uzburkala informacija o hapšenju Ismaila Morine u Hrvatskoj, ali se, uprkos zahtevu za izručenje, čini da će Morina i ovog puta proći bez kazne.

Kako su danas objavili hrvatski mediji, Hrvatski Vrhovni sud je sudu u Dubrovniku naložio da ponovo razmotri odluku o izručenju Morine Srbiji.

Veće Vrhovnog suda Republike Hrvatske na sednici održanoj 10. avgusta donelo je rešenje kojim je povodom žalbe izručenika Ismaila Morine, po službenoj dužnosti ukinulo pobijano rešenje i predmet je upućen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, navedeno je u saopštenju suda.

To praktično znači da je izručenje ovog Albanca odloženo na neodređeno vreme.

Ovakva odluka je možda i bila očekivana, pogotovo nakon što je Albanija pre nekoliko dana od Hrvatske zatražila da Morinu ne izruči Srbiji, pod tvrdnjama da su optužbe „političke“, kao i da bi mu život bio ugrožen u Srbiji.

Podsećamo, on je optužen da je na utakmici između Srbije i Albanije u oktobru 2014. upravljao dronom kojim je na teren ubačena zastava sa mapom „velike Albanije“, nakon čega je utakmica prekinuta, pošto je došlo do fizičkog obračuna između igrača, nakon što je Stefan Mitrović uhvatio zastavu i skinuo je sa drona.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter