1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Ne mogu da obećam Evropu, ali borićemo se do kraja

Objavljeno: 26.07.17 u 12:32

Sutra će se na stadionu u Ljutice Bogdana odigrati prvi meč između Crvene zvezde i Sparte.

Česi stižu u Beograd gde ih čeka Evrope ‘gladna’ Zvezda koja će pokušati da eliminiše tim Srđana Plavšića.

Crveno-beli su posle četiri utakmice i dve uspešne runde kvalifikacija u evropskim takmičenjima otpočeli i učešće u Superligi sigurnom pobedom nad Radničkim iz Niša. Ipak, sada u goste dolazi dosta bolji rival i crveno-belima će biti znatno teže, ali daleko od toga da kvalitetom ne mogu da odgovore Sparti, pogotovo uz podršku sa tribina.

– Posle utakmice sa Radničkim okrenuli smo se Sparti iz Praga. Ne računam samo na suspendovanog Slavoljuba Srnića. Motivisani smo i znamo šta nas očekuje, Sparta je jako dobar tim imaju dobrog trenera Stramaćonija kog znam iz Grčke. Daćemo sve od sebe i uz našeg 12. igrača možemo do pobede, počeo je Milojević.

Ono što je zasigurno želja navijača, jeste da što pre na delu vide nova pojačanja. Poslednji su u klub stigli Milan Rodić, Nemanja Radonjić i Milan Borjan koji su registrovani i imaju pravo nastupa za sutrašnji duel, tako da je sasvim realno da neko od njih i dobije priliku za debi.

– Papirološki je sve u redu sa novim fudbalerima, fizički su igrači spremni, ali malo su vremena sa nama. Svi konkurišu za tim i nisam odlučio još uvek ko će menjati Srnića. Sparta je veoma agresivna, disciplinovano igraju 90 minuta. Italijan je na klupi, to znači da će taktizirati. Mi smo spremni da odgovorimo na to, ali i takođe da iskoristim mane protivnika, nastavio je strateg crveno-belih.

U timu Andree Stramaćonija se nalaze i dvojica srpskih fudbalera, Vukadin Vukadinović i Srđan Plavšić koji je ovog leta potpisao prvi inostrani ugovor. Posle kratkog perioda se Plavšić vraća na stadion ‘Rajko Mitić’, ali u opremi drugog kluba.

– Sparta ima dosta dobrih igrača, među njima i Plavšića koji ima karakteristike velikog fudbalera. Nadamo se da neće imati dan. Poznaje on nas, ali i mi njega, što može da bude dobro po nas, ali i loše.

Ni ovoga puta Vladan Milojević nije izdvajao pojedince, kao ni da detaljnije govori o taktici. Svestan je da će Sparta pokušati da nametne svoj ritam, što isto želi i od svojih igrača na terenu.

– Oni će forsirati svoj način igre, mi ćemo insistirati na našem. Videćemo sutra. Češko prvenstvo je izuzetno jako. Redovni su učesnici grupnih faza u evropskim takmičenjima, ali mi imamo motiv, želimo pobedu i prolaz dalje. Tradicija je tu da se ruši. Od Zvezde se očekuje da pobedi. Ne mogu da obećam Evropu ali borićemo se do kraja jer je to naša obaveza, poručio je Vladan Milojević.

Sa lica mesta: Darko Noveski

0
0

1 Komentara

  1. Ovaj je barem iskren . A ne kao onaj Djukic obecava Ligu Sampiona a za 6 min popije gol . Nema nasim klubovima evropa . Mi nismo ni za Balkansku ligu jer bi nas razbili i makedonci i Bosanci a i i Crnogorci su nam pokazali kako se igra fudbal .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter