2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Treba da razmišljamo o tome da svi danas igraju fudbal

Objavljeno: 22.07.17 u 12:42

Sutra će Crvena zvezda i Radnički iz Niša imati premijeru u Superligi ove sezone, i ujedno završiti prvo kolo.

Nišlije počinju sa zvaničnim utakmicama dok je iza izabranika Vladana Milojevića već četiri duela u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dve pobede i dva remija.

Iako su u tavoru kluba iz Ljutice Bogdana mislima već svi usmereni ka dolasku Sparte iz Praga u četvrtak na prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, crveno-beli će pre toga odigrati prvu utakmicu u domaćem šampionatu.

– Početak je prvenstva i očekivanja su velika, želimo da dođemo do maksimalnih ciljeva i moramo da gledamo od meča do meča. Čeka nas Radnički i trenutno samo mislimo na njih. U tom duelu želimo od početka da nametnemo naš ritam i pokažemo šta želimo. Oni su u velikoj meri promenili tim, takođe su i doveli novog, iskusnog trenera i bez sumnje imaju visoke ambicije. Trudićemo se da se pripremimo maksimalno. mada gledamo najviše nas i na Marakani se mi pitamo. Odigrali smo meč u četvrtak, umor može biti jedan od faktora, a što se stranaca tiče – imamo ih mnogo, a imamo pravo na samo četiri pa ćemo sve izvagati, počeo je Milojević.

Crveno-beli su ove nedelje na svom terenu lako porazili Irtiš iz Pavlodara sa 2:0 posle 1:1 u Kazahstanu. Posle tog duela, najvatrenije pristalice kluba, Delije, se vraćaju na severnu tribinu jer su zbog sankcija od strane UEFA, prošli meč proveli na jugu.

– Merilo ćemo videti posle meča, ušli smo u takmičarski ritam, a želimo da dižemo formu i napredujemo. Mislim da cemo napraviti snagu kolektiva. Mladi su ljudi i moraju da kontrolišu emocije a ne da olakao dobijaju kartone. Razgovaraćemo da to ne prave i ne treba na taj način izostajati sada kada su nam svi fudbaleri potrebni na raspolaganju. Adrenalin je visok i ne opravdavam postupke, nastavio je strateg crveno-belih.

Ne bi bilo neočekivano ukoliko bi protiv Radničkog sutra Zvezda izgledala nešto drastičnije drugačije nego u dvomečima sa Florijanom i Irtišem. Milojević će morati da odmori igrače jer već kroz par dana sledi nova utakmica i tempo je na izrazito visokom nivou. Očekuje se da će mesto u timu dobiti i novajlije i tako imati pravu priliku da se pokažu u najboljem svetlu.

– Nikada nisam izdvajao pojedince. Što se tiče tima, u odbrani moraju da učestvuju svi igrači, kao i u napadu. Ja sam neko ko ne voli da gleda u budućnost daleko, želimo da krenemo kako treba prvenstvo i moramo da prevaziđemo neke stvari u glavi. Voleo bih da imamo razmišljanja da jednostavno danas igraju svi fudbal, imaćemo Radnički sa drugom filozofijom i moramo da se prilagodimo. Što se tiče igrača iz ekipe neću računati na golmana Manojlovića, a što se tiče novajlija, videćemo posle današnjeg treninga. Imam sastav u glavi, ali eventualne promene su uvek moguće, zaključio je Milojević.

Sa lica mesta: Mirko Marković.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter