0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘RADOZNALI’ FRANCUZI I TAVAMBA: Da li su Srbi i Marko Nikolić rasisti?

Objavljeno: 19.07.17 u 19:00

Snažni napadač Partizana govorio je za francuske medije o fudbalu u Srbiji i odnosu igrača sa navijačima, kao i o rasizmu na našim stadionima.

Francuze je najviše zanimao odnos navijača Partizana prema Tavambi, a od Kamerunca su dobili samo reči hvale, uporedio ih je sa pristalicama Kairata.

– Kao Afrikanac u Srbiji nemam baš nikakvih problema. Navijači Partizana imaju dubok, bratski odnos sa nama igračima. Čim nas spaze odmah prilaze, hrabre nas, daju nam podršku. Stvarno su neverovatni! Presrećan sam što igram za njih! U Kazahstanu, moj bivši klub Kairat, takođe ima mnogo navijača, ali taj odnos sa igračima nije toliko blizak. Oni samo dođu na utakmice i posle više ne misle na fudbal. A ovde, u Srbiji, navijači su svuda oko vas – rekao je Tavamba za ‘Footballski.fr’.

Drugo pitanje bilo je vezano za sada već bivšeg trenera Kamerunca Marka Nikolića i njegov ispad sa tamnoputim fudbalerom u Sloveniji.

– Kada sam dolazio u Partizan čuo sam priče o tome da je Nikolić imao situaciju sa crnoputim igračem u Sloveniji i da je zbog toga bilo problema. Ali ja sa njim nisam imao ni najmanjih problema. Da, nekad sam igrao, nekada ne, ali to je bilo isključivo u vezi sa mojom formom. On je zaista drobra osoba i nema nikakvih problema sa igračima iz Afrike i sjajan je trener. Pod njim smo napredovali, postali šampioni.

Tema je bila i pesma ‘Tavamba, Tavamba, Tavamba’ koju je dobio od Grobara.

– Oni su stvarno ludi. Dali su mi uspomenu za ceo život! Dobio sam od njih mnogo više nego što fudbaler može da se nada u karijeri. Partizan je velika porodica, navijači su povezani sa klubom, ali prate i druge sportove. Bio sam na košarkaškoj utakmici i bilo je baš dobro. Volim košarku. Atmosfera u Beogradu na svim sportskim utakmicama je odlična – zaključio je Tavamba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter