0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

ZAŠTITA RADNIH PRAVA: Bivši fudbaler Zvezde na čelu Samostalnog sindikata fudbalera Srbije

Objavljeno: 07.07.17 u 17:29

Samostalni sindikat fudbalera Srbije osnovan je petak u Beogradu, a kao predsednik će ga predvoditi nekadašnji srpski reprezentativac Miloš Ninković.

Ciljevi sindikata biće zaštita radnih i socijalnih prava profesionalnih fudbalera, zalaganje za unapredjenje propisa koji u Srbiji uredjuju radno pravni status, vodjenje socijalnog dijaloga sa državnim organizma, klubovima i Fudbalskim savezom Srbije kao nadležnim nacionalnim granskim sportskim savezom. 

Sindikat će se u skladu sa propisima FIFA i UEFA boriti protiv svih oblika diskriminacije u fudbalu, a posebna pažnja biće usmerena na poštovanje ugovora o profesionalnom igranju i položaju članova sindikata u fudbalskim klubovima.

Miloš Ninković, nekadašnji fudbaler Čukaričkog, Crvene zvezde i kijevskog Dinama, a sada član Sidneja, jednoglasno je izabran za predsednika na osnivačkoj skupštini. 

Njemu su podršku pružili mnogi bivši i sadašnji fudbalski asovi, poput Gorana Gavrančića, Radosava Petrovića, Slobodana Rajkovića, Vladimira Dišljenkovića, Aleksandra Lukovića, Nikole Gulana, Miloša Bajalice, Ivana Petrovića, Miloša Dimitrijevića, Dragana Mrđe i drugih. 

Sindikat će u narednom periodu predstaviti plan i program rada i pozvao je sve fudbalere u Srbiji da mu se pridruže i zajedno rade na poboljšanju pravnog statusa igrača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter