1
Domaći fudbal

FOTO: Jelena Grlić / FK Vojvodina

FLEŠ IZ SLOVAČKE: Trener Ružomberoka uporedio Malbašića sa Mesijem, igrač Vojvodine mu odgovorio uz osmeh… (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.17 u 22:20

Fudbaleri Vojvodine sutra od 19 časova igraju revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ružomberoka, a konferenciju pred taj susret obeležila je izjava trenera slovačkog tima.

Od specijalnog izveštača HotSporta iz Slovačke

Sunčano vreme dočekalo je fudbalere Vojvodine pred sam zvaničan trening uoči revanša protiv Ružomberoka, a onda su se svi do jednog iznenadili pri izlasku na teren kada su oblaci prekrili teren, a kiša počela prilično jako da pada.

Teren stadiona ‘pod Čebratom’ u Ružomberoku je u sasvim solidnom stanju, ali čim je malo kiše palo, postao je vrlo klizav i nezgodan po igrače i kretanje lopte. I za sutra su najavljene padavine, pa bi to moglo dodatno da oteža igru i srpskom i slovačkom predstavniku.

Uoči treninga, konferencija na kojoj je bilo nekoliko novinara iz Srbije, obeležena je pitanjem koje je postavio kolega iz Slovačke, a koji je naglasio da je trener Ružomberoka Norbert Hrnčar uporedio Filipa Malbašića sa Lionelom Mesijem.

Nismo dugo čekali na odgovor, pošto je upravo Malbašić, strelac dva gola u Novom Sadu u prvom meču, bio prisutan na konferenciji za medije.

– Mislim da je malo preterao. Malo više – bilo je prvo što je rekao uz širok osmeh Filip Malbašić.

– Namestilo se da u toj prvoj utakmici dam dva lepa gola, ali mi smo kao ekipa odigrali dobru utakmicu i samo sam začinio lepim golovima sve što smo zajedno uradili u tom meču – rekao je Malbašić.

FOTO: Jelena Grlić / FK Vojvodina

O sutrašnjem rivalu govorio je uz puno respekta.

– Znali smo da smo izvukli jednog od najtežeg protivnika. Nadali smo se nekom lakšem protivniku, ali to je Evropa, i nikada ne znaš kada neki tim može da ti zapadne. Moj utisak je da je to ekipa koja igra dobar i fudbal, vrlo organizovan tim, tvrd kakav jeste slovački fudbal. Mi smo prvu utakmicu dobili i očekujemo prolaz u sutrašnjoj utakmici.

– Ukoliko mi uspemo da postignemo gol, moći ćemo da ostvarimo cilj i prođemo u narednu rundu. Novi trener, novi zahtevi, ali verujem da ćemo moći da pokažemo sve što bude tražio od nas – završio je svoje izlaganje Filip Malbašić.

Zatim su pitanja bila usmerena i ka novom trener Novosađana Nenadu Vaniću.

– Da igramo dobro, da pobedimo i odemo u sledeću rundu. To nam je cilj. Uz svo poštovanje protivnika, jer igramo na njihovom terenu, ali mi smo spremni da pobedimo uprkos svemu – poruka je šefa struke ‘lala’.

 
FOTO: Jelena Grlić / FK Vojvodina

Vanić je istakao i da je imao određenih problema sa povređenim igračima.

Mihajlović nije doputovao sa nama, ima određenih problema sa povredom, tako da smo odlučili da dovedemo samo igrače koji su stoprocentno spremni. Došli smo sa 19 igrača, jer je još jedan rovit, ali ne bih otkrivao o kome je reč. Za sutrašnju utakmicu nam je potrebna potpuno spremna ekipa od svih 18 igrača. Što se tiče sastava, imam još jednu ili dve dileme, ali ne bih više otkrivao.

Kao novi trener, uneće nešto novo u ekipu, ali neće ništa drastično menjati.

Normalno je uvek kada dođe novi trener da on unese neku novu viziju. Ali zna se šta je najvažnije u fudbalu i ja ću to tražiti od svojih igrača. Svih 90 minuta moramo da igramo u oba pravca, i odbranu i napad, onako kako zahteva moderan fudbal. Da napadamo sa dosta igrača, branimo se sa dosta igrača, budemo elastični u svim linijama tima.


(Izvor: YouTube/HOT SPORT)

Novinare je zanimalo i da li je Vojvodina fizički spremna za napore i eventualne produžetke, kao i da li su igrači vežbali penale.

– U fudbalu nikada ne smemo reći da se nešto neće desiti. Uvek moramo da budemo spremni za najgori scenario po nas, a to su penali. Sigurno da ćemo raditi i da smo radili na tom polju, ali penali se ne vežbaju, to je psiha i mentalna stabilnost igrača. Na nama je da uradimo sve u 90 minuta da do toga ne dođe – završio je svoje izlaganje Nenad Vanić.

Utakmica između Ružomberoka i Vojvodine igra se u četvrtak od 19 časova pred prepunim tribinama, pošto iz domaćeg kluba ističu da su sve karte za utakmicu rasprodate.

FOTO: HOTSPORT
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter