2
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

PREDSTAVLJEN NENAD VANIĆ: Voša će igrati ofanzivno, prvo Ružomberok, pa onda pojačanja! (VIDEO)

Objavljeno: 03.07.17 u 13:05

Novi šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić izjavio je da mu je veliko zadovoljstvo što je postao trener “stare dame”, od koje očekuje da se u tekućoj sezoni bori za oba domaća trofeja i što duže učešće u evropskom UEFA takmičenju.

Fudbalski klub Vojvodina danas je zvanično predstavio Nenada Vanića kao novog šefa stručnog štaba. Posle neočekivanog odlaska Radoslava Bataka, ugovor sa doskorašnjim trenerom Metalca iz Gornjeg Milanovca potpisan je u trajanju do juna 2019. godine, a debi na klupi “stare dame” Vanić imaće već u četvrtak, u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković istakao je da je klub brzo reagovao posle raskida saradnje sa Radoslavom Batakom.

– Iznenađenjima nikad kraja. Nije prošlo mnogo vremena od kako smo predstavili prethodnog šefa stručnog štaba, koji se kratko zadržao na tom mestu iz uglavnom poznatih razloga. Sve se desilo brzo, ali brzo smo uspeli i da reagujemo i dovedemo Nenada Vanića za novog trenera. Na njegovog prethodnika se ne bih vraćao, jer to je već prošlost, a mi imamo posao koji moramo da završimo. Predstoji nam utakmica u Slovačkoj, tako da se okrećemo budućnosti i novim izazovima. Nenad Vanić se već upoznao sa ekipom, kojoj u utorak predstoji put u Ružomberok i nadam se da ćemo izboriti plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope – izjavio je Vuković.

Novi šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić izjavio je da mu je veoma drago što je postao trener jednog velikog kluba.

– Nije fraza ukoliko kažem da mi je veliko zadovoljstvo što sam postao trener Vojvodine. Svako ko počne da se bavi trenerskim poslom, u glavi ima viziju da jednog dana postane trener velikog kluba i meni se ta želja ostvarila. Očekujem da će se kockice složiti po pitanju ostvarenja ciljeva i da ćemo sarađivati dugo i uspešno, a sa svoje strane obećavam naporan rad i maksimalnu posvećenost klubu. Ne bih se osvrtao na ono što je prethodilo mom dolasku, jer takve stvari se dešavaju i mi moramo da se okrenemo onome što dolazi, a to je utakmica protiv Ružomberoka. To nije meč od kojeg nam zavisi život, ali u ovom trenutku je najbitniji – kaže Vanić.

U dosadašnjoj karijeri, on je uglavnom predvodio timove koji su se borili za opstanak, što je razlika u odnosu na ono što ga očekuje u Vojvodini.

– To jeste tačno, ali u mojoj filozofiji, uvek sam težio da čak i sa takvim ekipama, koje su relativno slabije od konkurencije, igram što više napadački, između ostalog i kako bih pripremao sebe za priliku da jednog dana vodim tim koji će u kontinuitetu morati da ide na pobede. Vreme će pokazati, ali nadam se da je sada šansa da to i dokažem. Vojvodina svaki put govori da će se boriti za titulu, ali verujem da ekipa ima dovoljno kvaliteta i želje da ove sezone zaista konkuriše za oba domaća trofeja i što duži ostanak u Evropi – napominje Vanić.

Vojvodina je u prvom meču protiv Ružomberoka ostvarila minimalnu pobedu.

– Imamo rezultat u našu korist i to ne bismo smeli da ispustimo. Naša taktika u revanšu neće biti samo da ne primimo gol, već ćemo pokušati da se predstavimo u što boljem svetlu i nastojati da ostvarimo i ubedljiviju pobedu nego u Novom Sadu. Samo ukoliko budemo disciplinovani i odgovorni u igri, zadovoljiće me i nerešen rezultat, sa kojim bismo takođe prošli dalje – kaže Vanić.

Novinare je interesovalo i da li je sa rukovodstvom kluba razgovarao o potencijalnim pojačanjima.

– Razgovor na tu temu ostavio sam za posle meča protiv Ružomberoka, jer nije realno da već posle dva dana rada postavljam takve uslove klubu. Igrači koji bi sad došli svakako ne bi mogli da igraju u Slovačkoj, ali nadam se da ćemo posle tog meča definisati šta je ono što nam treba i pojačati se na određenim pozicijama – naglašava Vanić.

Ekspedicija FK Vojvodina u utorak odlazi u Ružomberok, gde je dva dana kasnije očekuje revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv istoimenog domaćeg tima.

– Na put odlazimo u utorak, kako bismo proveli što više vremena zajedno i navikli se jedni na druge, odnosno imali što više vremena za pripremu utakmice. Ima još dosta prostora za analizu detalja i sastavljanje tima, iako u glavi već imam neke ideje i razmišljanja. U svakom slučaju, s obzirom na to da sam tek stigao, nekih velikih promena u ekipi neće biti. Bubalo je na poštedi, Stamenić ne trenira već dva dana, dok Antić još uvek nije priključen treninzima i to su fudbaleri koji nisu u kombinaciji za sastav. Ima još igrača koji imaju možda nisu 100 posto spremni da odigraju svih 90 minuta, ali biće sa ekipom u Slovačkoj, jer smatram da mogu da nam pomognu u određenim periodima utakmice – kaže Vanić.

Njemu su poznate najjače strane slovačkog, ali i njegovog tima.

– Igrao sam često protiv slovačkih i čeških ekipa i njihov najveći adut jeste to što su mentalno pripremljeni da se bore i igraju bez oscilacija od prvog do poslednjeg minuta, pri čemu ne vode mnogo računa o tome da li će fudbalskim potezima nekog oduševiti ili ne. Zato je potrebno da odgovorimo disciplinovanom igrom, a naše prednosti, što se videlo i kod prelepih golova Malbašića, jeste u tehnici i individualnom kvalitetu. Ako svako bude radio na terenu ono što su njegovi zadaci, uveren sam da za rezultat ne treba da brinemo – napomenuo je Vanić.

Zajedno sa Radoslavom Batakom, stručni štab Vojvodine napustili su i pomoćni treneri Bojan Neziri i Zoran Repac, dok su u njemu ostali Milan Belić i trener golmana Dragan Leskovac, a novo ime je pomoćni trener Branko Davidović.

Utakmica između Ružomberoka i Vojvodine igraće se u četvrtak, sa početkom u 19 časova.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter