0
Fudbal

KUP KONFEDERACIJA: Nemačkoj trofej nakon burnog finala!

Objavljeno: 02.07.17 u 21:59

Fudbaleri Nemačke osvojili su Kup konfederacija prvi put u svojoj istoriji, pobedom nad Čileom od 1:0!

Čile je u utakmicu ušao silno motivisan, pa je već u petom minutu dobru šansu imao Vidal, čiji šut je uspeo da zaustavi Ter Štegen.

I do 20. minuta Čileanci su imali i igru, i pritisak… maltene je bilo pitanje momenta kada će popustiti nemačka odbrana, kada je Dijaz izgubio loptu, Verner je pokupio, asistirao Štindlu za veliku radost podmlađene ekipe „pancera“.

Imali su šanse Nemci da povedu sa 2:0, ali je Gorecka bio neprecizan.

Početkom drugog dela, Nemci su se branili, Čileanci imali inicijativu, a u 59. minutu usledio je sukob Artura Vidala i Džošue Kimiha, što je Milorad Mažić kaznio žutim kartonom.

Nedugo potom, i Žara je „požuteo“, mada je utisak da je zbog „laktanja“ mogao i put svlačionice. 

Tek u 74. minutu Čile je probao ponovo, ali je golman Nemačke bio na visini zadatka. To je bio signal za Čile da krene na sve ili ništa, pa je Vidalov udarac otišao preko gola, potom je Sagal promašio izuzetno dobru priliku koju je stvorio Puć, da bi Aleksis Sančez u poslednjim momentima susreta odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je Ter Štegen sjajno „izvadio“ loptu iz donjeg levog ugla.

Na kraju, 1:0 za Nemačku, ujedno i najmlađu reprezentaciju na ovom turniru.


All Goals & highlights – Chile 0-1 Germany… by goalsarena2017

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Čile – Nemačka 0:1 (0:1)

Strelac: Štindl u 20. Stadion: Krestovski. Sudija: Milorad Mažić (Srbija).

Čile: Bravo, Isla, Medel, Hara, Bosežur, Aranguiz (od 81. Aranguiz), Dijaz (od 53. Valensija), Ernandez, Vidal, Sančez, Vargas (od 81. Puć).

Nemačka: Ter Štegen, Ginter, Mustafi, Ridiger, Kimih, Štindl, Rudi, Hektor, Gorecka (od 90+2 Zule), Draksler, Verner (od 79. Džan).

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter