3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘OPSAJD’: Mladost ide turistički na ‘azerbejdžansku Meacu’, Zvezdini napadi brzi kao put Srbije u EU!

Objavljeno: 30.06.17 u 13:50

Nova kolumna ‘Opsajd’ bavi se učešćem srpskih klubova u prvom kolu kvalfikacija za Ligu Evrope, naravno kroz duhovitu analizu bez namere da ikoga uvredimao.

Crvena zvezda, Vojvodina i Mladost iz Lučana su sinoć odigrali prve mečeve prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Zvezda je ubedljivo savladala Florijanu, Voša je pobedila Ružomberok, a Lučanci su poraženi od azerbejdžanskog Intera.

Mladost je debitovala u Evropi ubedljivim porazom od Intera iz Bakua. Tokom većeg dela meča je izgledalo kao da je na teren u Lučanima istrčao milanski, a ne azerbejdžanski Inter.  Rumunski defanzivac Adrijan Skarlataće je u stilu Alvara Rekobe dva puta ubijao pauka na golu Mladosti, a konačan rezultat je postavio azerbejdžanski Bobo Vijeri, Raul Alijev. Posle poraza od 3-0 na svom terenu, revanš na ‘azerbejdžanskoj Meaci’ će za ekipu Neška Milovanovića,biti samo formalnost.

FOTO: STARSPORT

Vojvodina je na Karađorđu ostvarila minimalnu pobedu od 2:1 protiv slovačkog Ružomberoka. Možda je i bolje što su Novosađani primili gol u finišu meča, jer kako kaže Milan Bard Živadinović ‘2-0 pred revanš je najopasniji rezultat’.

Iako srpskim klubovima ne odgovara ta ‘’ostrvsko-konobarska’’ škola fudbala, Crvena zvezda je sinoć pred svojim navijačima ubedljivo pobedila maltešku Florijanu. Po teškom i sparnom vremenu, crveno-beli su golovima Boaćija i Srnića slomili otpor Maltežana koji su u Beograd doputovali sa željom da se lepo zabave i prime što manje golova. Dva gola Zvezde idu na dušu golmana Florijane Habera koji je izgleda radio prekovremeno kao šanker ove nedelje, pa je bio vidno dekoncentrisan.

Što se tiče Zvezdine igre, nedostajale su brzina i ideja. Napadi Zvezde su tekli sporo kao proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, a po ko zna koji put se videlo da tandem iz Mordovije nije u stanju bilo šta da kreira. Milijaš je u drugom poluvremenu ušao da ubrza igru i na iznenađenje svih je u tome i uspeo. ‘Kep’ je sinoć podsetio na najbolje dane, a njegove lopte su za Donaldove i Le Talekove delovale kao teledirigovane. Pohvale zaslužuje i iskusni Dušan Anđelković koji je poneo epitet igrača utakmice. Za razliku od Zvezdinog levog beka, desni bek Stojković nije uspeo Maltežanima da ‘proda’ štoseve iz Minhena. Želja i borbenost su bili vidljivi, ali neprecizni centaršutevi su parali oči. Novajlija Rikardinjo je pokazao da zna i ume, ali se videlo da je još uvek fizički nespreman.

FOTO: STARSPORT

Zvezdu očekuje revanš za sedam dana na Malti, a na Milojeviću i stručnom štabu je da do tada što bolje uigra I fizički spremi ekipu.

Pripremio: Branko Puzović

0
0

3 Komentara

  1. Ništa se nije izmenilo od prošle godine sem Boaćija…. nisam ga juče video da plazi onu jezičinu na sve koji ga gledaju….. Možda do prve prilike… Rikardinjo…. umalo da crkne na terenu …… igrao prvih 10 minuta , možda je trebalo da mu se ugradi boca sa kiseonikom… Toliko o fenomenalnom Brazilcu ….. Da nismo imali igrača više, ne bi ni bilo golova….

    0
    0
    Odgovori
  2. Jeste ovo zbog zvezde samo napisali sve sad.. hahah zasto niste spomenuli da je maltezanski petoplasirani tim imao 10 igraca sve vreme a da je zvezda povecala prednost tek posle 80tog minuta.. mogli ste nesto zaista smesno izbaciti bilo je dosta komedije

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter