0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – ĐORĐE JOVANOVIĆ: Đukić svakom pruži osmeh, neka Budućnost opet bude u lošoj formi (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.06.17 u 18:25

Mladi napadač Partizana, Đorđe Jovanović, ove sezone mogao bi da bude prvi ‘džoker’ Miroslava Đukića, pogotovo posle odlaska Dušana Vlahovića u Fiorentinu.

Mnogi navijači Partizana nisu ni čuli za Đorđa Jovanovića sve do utakmice protiv bratskog PAOK-a. U centru pažnje oktobra prošle godine bio je Saša Ilić zbog rekorda koji je oborio, ali mu je slavu makar na kratko oduzeo popularni ‘Đole’, crno-beli klinac, postigavši gol koji mu je obezbedio mnoge naslovne strane sledećeg jutra.

Kako je vreme odmicalo, još nekoliko puta moglo se čuti njegovo ime, posebno na zimskim pripremama, kada se opasno nametao tadašnjem šefu struke Marku Nikoliću. Ipak, neprikosnoveni tandem Đurđević-Leonardo bacio je u senku i njega, baš kao i Tavambu, Vlahovića, Đilasa

Poslednjepomenuti deluje da je poslednja opcija u napadu, Leandre Tavamba bi mogao da igra i kao ofanzivni vezista, a prodajom Dušana Vlahovića Fiorentini, ime Đorđa Jovanovića moglo bi da se nametne kao opcija u napadu i ‘džoker’ u rukavu Miroslava Đukića naredne sezone.

Ističe se na terenu, kako na utakmicama, tako i na treninzima, ali i primerenim ponašanjem, što je pokazao u razgovoru za HotSport uoči drugog dela priprema i odlaska u Sloveniju.

FOTO: STARSPORT

  Nemaš puno priprema sa prvim timom, ima li umora, kako izdržavaš i da li je teško pod komandom Miroslava Đukića?

– Moje treće pripreme, dosta je lakše nego na prethodna dva okupljanja, ne samo fizički, već zato što sam duže sa ekipom i lakše mi je da prihvatim neke nove stvari. Promenio se šef stručnog štaba, došao je Miroslav Đukić umesto Marka Nikolića i utisci su sjajni. Hvala mu na odnosu koji ima prema meni, prema svima je nasmejan i izlazi u susret, treninzi su zanimljivi i dobri, a u ovom delu priprema i teži, što je normalno.

  U pitanju je trener koji forsira vrlo ofanzivan fudbal, to ti sigurno odgovara u ovom momentu razvoja tvoje karijere. Uz to, trener Đukic je sam rekao da voli mlade igrače, koliko misliš da ćes dobijati priliku u ovako jakoj konkurenciji?

– Sve zavisi kako se stvari budu odvijale, nadam se da hoće. Forsira ofanzivan i lep fudbal, to je više puta isticao, pa videćemo. Đuka i Leo su strašan tandem, a nadam se da će tu biti nešto više šansi za mene. Na svima nama je da se trudimo, a na treneru je da odluči ko će se naći u timu.

(Izvor: youtube / Ja sam Deo Partizana)

  Navijači će sada tvoje partije porediti sa onom protiv PAOK-a gde si briljirao, misliš li da možes da ispuniš ta ocekivanja?

– Malo se šalimo u ekipi, to je bila utakmica za Evropu, jer je PAOK jedan jak evropski klub. Nadam se da ću tako igrati i u ovim zvaničnim, a ne samo u prijateljskim.

  Dobili ste rivala na prvom koraku ka Ligi šampiona?

– Moglo je bolje, ali je moglo i gore. Svi znamo da je mogla da nam zapadne ta slovačka Žilina ili mađarski Honved, a Budućnost je, rekao bih, protivnik srednje težine. Igrali smo na Zlatiboru sa Zetom i sigurno će nam taj meč poslužiti u pripremi Podgoričana, iako smo izgubili sa 1:0. Slični su po kvalitetu. Nama su baš baš teške noge, daleko je to od onoga kako ćemo izgledati na startu.

Zatim je poentirao.

– Kao što znate, obe ekipe su imale po 57 bodova na kraju sezone. U prvom delu su bili fenomenalni, a u drugom su pali. Možda i sada budu u lošoj formi. Sve zavisi od nas, mi se pitamo najviše.

FOTO: STARSPORT

  Bleki Milenković je poslednji iz crno-bele škole koji je ostvario svoje snove titulom, Kupom i golom za pobedu u derbiju. Koji su tvoji snovi?

Nikoli se sve ostvarilo, a meni je takođe bio san dupla kruna. Ostao je još gol u derbiju i Liga šampiona. To su mi za sada neostvarene želje.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

  Koja liga ili tim u Evropi su po tvojoj meri, koji stil igre ti najviše odgovara?

– Od malena sam maštao samo o Partizanu. Uopšte nisam sanjao o nekim većim timovima, samo da igram za Partizan i budem deo crno-bele familije. Sada naravno, ciljevi rastu, pored tog gola u derbiju i Lige šampiona, pucam na još jednu duplu krunu, a onda tek ću da razmišljam o nekom klubu u inostranstvu.

[/stextbox]

FOTO: STARSPORT

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ĐORĐE JOVANOVIĆ

Datum rođenja: 15. februar 1999. godine
Visina: 185 cm
Pozicija: napadač
Klub: Partizan
Reprezentacija: Nastupao za nacionalni tim Srbije U16, U18.
Ugovor do: 30. juna 2018.
Utakmica prošle sezone: sedam
Jača noga: desna

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter