0
Fudbal

EVROPSKO PRVENSTVO U21: ‘Štelovanje’ ili ne, tek, Italijani i Nemci u polufinalu (VIDEO)

Objavljeno: 24.06.17 u 22:58

Nakon odigranih mečeva trećeg kola C grupe evropskog prvenstva za igrače do 21 godine u Poljskoj, poznati su parovi polufinala.

Nema sumnje da nas očekuju dva potencijalna klasika, pošto se u polufinalu sastaju Nemačka – Engleska i Španija – Italija, ali će o načinu na koji se stiglo do takvog razvoja situacije biti reči u narednom periodu…

Italijani su do trijumfa stigli minimalnim rezultatom, i to golom koji je lako mogao da preraste u opšti haos na terenu.

I dok je u tom momentu postojala želja kod Italijana da postignu drugi gol, i tako gurnu Nemačku „ispod crte“, čini se da je ta želja nestala u završnici meča. Mada ni Nemci nisu previše „zapinjali“, pošto je 1:0 i njima odgovarao.

Sa druge strane, takav rezultat najmanje je  odgovarao Slovačkoj, koja je gajila nadu da može da, na mestu najbolje drugoplasirane ekipe, uđe u doigravanje za titulu.

Doduše, svoju šansu su propustili i Česi, pošto bi im trijumf nad Danskom doneo polufinale, ali su Danci prvo dva puta vodili, Česi su dva puta stizali, ali treći put nisu uspeli – na kraju, 4:2 i karta kući za Češku.

Da li će sistem takmičenja ostati ovakav? Verovatno da hoće, pošto UEFA ništa ne gubi. U polufinalu su atraktivni rivali, i gledanost će svakako biti mnogo veća nego da se dogodilo neko iznenađenje.

A ukoliko smatrate da je ovime zapravo najviše izgubio sam fudbal… Pa i niste daleko od istine.

Mada, fudbal je već mnogo puta najviše gubio, toliko da je kod mladića od 20 godina ugašena prirodna žeđ za nadigravanjem. Pa ko god se našao sa druge strane, i kakva god bila situacija…

(Youtube/Football Channel 2nd)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Parovi polufinala, utorak, 27. jun:

Španija – Italija

Engleska – Nemačka

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter