0
Domaći fudbal

MLADENOVIĆ O OMLADINCIMA: Partizan i Zvezda imaju smešne škole, fudbal je postao biznis

Objavljeno: 23.06.17 u 22:15

Omladinci FK Crvena zvezda prošle sezone su osvojili samo jedan šampionski trofej, a rezultat toga je činjenica da su bez posla ostala trojica trenera mlađih kategorija.

Direktor omladinaca crveno-belih Dragan Mladenović u razgovoru za domaće medije poručuje da su škole Zvezde i Partizana smešne i da Srbija mnogo kaska za Evropom.

– Meni je normalno da igrači večitih prelaze iz jednog u drugi klub, ali niko ne sme da se hvali našim školama fudbala. Partizan i Zvezda imaju smešne fudbalske škole! Pogledajte Monako, koji je u polufinalu Lige šampiona igrao sa nekoliko igrača ispod 23 godine. Ili Ajaks, koji je igrao u finalu Lige Evrope sa svim fudbalerima iz njihovih mlađih kategorija. Oni imaju ozbiljne fudbalske škole, a ne mi, rekao je Mladenović.

Potom se osvrnuo na Zvezdine trenere koji su ostali bez posla.

– Nijedan trener mlađih kategorija Zvezde nije dobio otkaz, već je Jovanu Stankoviću, Igoru Saviću i Mirku Bunjevčeviću istekao jednogodišnji ugovor. Ti treneri su moji drugari, a ja kao direktor odlučujem o nastavku saradnje u odnosu na to da li su ispunili plan za uzrasnu kategoriju koju su vodili. Sa njima je obavljen razgovor o prošloj sezoni, a saradnja je ponuđena Bunjevčeviću i Stankoviću. Oni je nisu prihvatili. Jovan zbog želje da trenira seniore, a Mirko jer je želeo da ponovo predvodi istu kategoriju, rekao je naš bivši reprezentativac

Mladenović je poručio i da mu nije prioritet rezultat mlađih selekcija, već da stvori sistem koji će donositi uspehe u budućnosti.

– Fudbal je postao biznis, nepravedan je i u ovom sportu nema ljubavi. Krajnji rezultat trebalo bi da bude proizvodnja igrača koja će sutra igrati za prvi tim Zvezde i čijom će prodajom klub živeti. Daleko smo od najboljih, ali radimo i dosta smo promenili u poslednje dve godine otkad sam postao direktor. Na kvalitet igača utiče nekoliko faktora. Dobar klub, trener i normalni roditelji. Najveće zlo dece su roditelji koji sve gledaju kroz novac. Vreme će pokazati da li sam bio uspešan, a meni Zvezda nije usputna stanica. Nije mi cilj da budem najbolji u Srbiji, već u Evropi, zaključio je Mladenović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter