0
Domaći fudbal

MEĐUNARODNI TURNIR ‘KOPAONIK KUP’: Čukarički bez premca sa dva trofeja (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 23.06.17 u 14:30

U utorak i sredu u prelepom ambijentu jugozapadne Srbije održan je Međunarodni turnir u fudbalu  Kopaonik kup 2017.

Ranijih godina ovaj sportski događaj organizovan je na Kopaoniku da bi ove godine organizaciju turnira preuzeo Fudbalski klub FK Bane iz Raške. Sjajni domaćini ugostili su timove iz Soluna, Sofije, Beograda, Novog Pazara, Leposavića, Raške . LJubazni i preduzimljivi domaćini pokazali su svoju veličinu i gostoprimstvo kako dolikuje pravim srpskim domaćinima. Za sve ekipe obeѕbedili su smeštaj, hranu i odlične uslove za odigravanje turnira.

Na turniru su učestvovale selekcije klubova od 2002 do 2008 godišta ukupno 32. Prvog i drugog dana igrale su se utakmice po grupama da bi se pobednici grupa našli u finalu a drugoplasirane ekipa egrale su meč za treće mesto.

Pored predstavnika opštine Raška, sportskog saveza Raška posebnu pažnju prijatelja fudbala privukao je dolazak našeg istaknutok trenera Miodraga Martaća čoveka koji je vodio ovaj klub i sa kojim je ostvario značajne rezultate vezane za istoriju ovog kluba. Upravo je Miodrag Martać svojim radom i umećem uspeo da obnovi sam stadion koga su posetila mnoga značajna imena srpskog i jugoslovenskog fudbala poput Miljana Miljanića Miodragu Martaću pripala je i ta čast da najuspešnijim ekipama dodeli i nagrade:

Za 2002. godište titulu je osvojila ekipa Pazar juniors, dok je drugo mesto pripalo timu Sport klub. Najbolji igrač bio je Reč Tarik, golman Koničanin Mehmed, a strelac Esnar Brakić.

Prvo mesto za 2004. godište osvojila je ekipa Rasa, a drugi je bio Kosmet. Najbolji igrač je Aleksandar Pavlović iz Rasa, golman Marin Branović iz Rasa, a strelac Lazar Stanojević iz Kosmeta.

Za 2006. godište titulu je osvojio Čukarički, drugi je bio Pazar juniors, a treći Kosmet. Najbolji igrač turnira bio je Andrej Marić iz Čukaričkog, najbolji čuvar mreže je Miljan Đorđević iz Čuke, dok je najbolji strelac tokđe igrač Brđana Matija Javtić.

Kada je reč o 2008. godištu titula je takođe pripala Čukaričkom, drugi je bio Kosmet, a treća ekipa Sport kluba. Najbolji igrač turnira bio je napadač tim sa Banovog Brda Filip Martać, najbolji golman je njegov saigrač Pavle Živanović, dok je najbolji strelac bio član Kosmeta Luka Lešević.

Sve nagrade podelio je naš istaknuti fudbalski trener Miodrag Martać.

(Izvor: YouTube/kopernikus rtv raska)

Pripremio: Darko Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter