1
Domaći fudbal

FOTO: Pedja Milosavljevic Glas Javnosti Vladimir Ivic

VREMEPLOV: Bio je otkucan ugovor za Ilieva, a potpisao ga je Delibašić i otišao u Majorku

Objavljeno: 21.06.17 u 00:24

Gol u mreži Porta tada napadaču doneo angažman u Majorku.
Često se dešava da su klubovi zaintresovani za jednog igrača, a onda uzmu kolegu iz tima posle ‘detaljnijeg snimanja’.

Jedna takva situacija se desila 2003. godine, kada je ekspedicija Majorke, ekipe u usponu u Španiji stigla u Porto da kupi Ivicu Ilieva, gledajući jos jedan nastup za Partizan u Ligi šampiona.

Ugovor je bio otkucan u hotelu, samo da se još utanači obeštećenje sa generalnim sekretarom Žarkom Zečevićem. I odjednom, zaokret…

Tadašnji trener i sportski direktor kluba sa rajskog ostrva su odlučili da dovedu po svaku cenu Andriju Delibašića. Golgeter crno-belih im je zapao za oko i odrađeni su potezi da usledi selidba Crnogorca, koji je tamo nastupao četiri godine i opravadao ulaganja u potpunosti. Kasnije se oprobao u Benfiki, Bragi, AEK-uz iz Atine, Beira Maru… i tačku na igračku karijeru stavio je 2015. godine u Sutjesci.

Tada je Iliev otišao u Mesinu i umesto Španije, nastavio je put na italijansko ostrvo, a danas su ponovo oba bivša igrača na poslovima u Partizanu. Delibašić je pomoćni trener, a Iliev sportski direktor, tako da nisu konkurenti kao kada su iz Humske odlazili u Evropu. Na oba njihova transfera je profitirao Partizan.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter