1
Domaći fudbal

REDOM RUŠE ‘VEČITE’: Posle Partizana i podmlađena Zvezda poražena od Zete (FOTO)

Objavljeno: 21.06.17 u 14:13

Mladi tim Crvene zvezde doživeo je poraz od Zete iz Golubovaca rezultatom 2:1 u meču zatvorenog tipa na pripremama na Zlatiboru, ali se nikako nije obrukao.

Novi Zvezdin trener Vladan Milojević odlučio je da na ovoj utakmici priliku pruži mlađim igračima, pa su se u startnoj postavi našli: Jovan Vićić, Mateus Viveiros, Slađan Rakić, Nemanja Stojić, Aleksa Terzić, Luka Ilić, Ivan Ilić, Jug Stanojev, Stefan Ilić, Lazar Romanić i Dejan Joveljić.

Zvezda je igrala u formaciji 4-4-2, Romanić i Joveljić bili su najistureniji, Stanojev je deloveo po levom, a Stefan Ilić po desnom boku.

Igralo se dva puta po 30 minuta, a ekipu Crvene zvezde je sa klupe vodio pomoćni trener Milan Kosanović, dok je Vladan Milojević utakmicu posmatrao sa tribina. Kapiten crveno-belih bio je Lazar Romanić.

Zeta je povela u 7. minutu nakon napada po desnoj strani i centaršuta u sredinu, koji je omogućio laku realizaciju za napadača Zete. Prvu priliku za Zvezdu propustio je Dejan Joveljić u 10. minutu, nakon šuta iz kaznenog prostora koji je završio pored gola. Pet minuta kasnije zapretio je i Ivan Ilić, a njegov šut je prošao nekoliko centimetara iznad prečke. I Romanić je u 19. minutu mogao da postigne gol nakon dobrog kontranapada crveno-belih, međutim dobra asistencija Joveljića nije iskorišćena.

U nastavku utakmice šansu je na Zvezdinom golu dobio Aleksandar Stanković, dok je Milan Senić zamenio Stefana Ilića na desnom boku. U 41. minutu upravo je Senić uspeo da zatrese prečku, iz skoro mrtvog ugla sa desne strane terena. Jug Stanojev i Dejan Joveljić izveli su u 54. minutu gotovo preslikanu akciju kao u omladinskoj ligi: Stanojev je ušao sa levog krila, pronašao odlično Joveljića koji nije mogao bolje da reaguje, i ostalo je 0:1. Zvezda je uspela da stigne do izjednačenja u 59. minutu. Strelac gola bio je Lazar Romanić koji je odlično iskoristio asistenciju Joveljića.

Dva minuta kasnije, Zvezda je imala dobre prilike u istom napadu, ali šuteve Senića i Romanića uspeo je da zaustavi golman Zete. I Ivan Ilić je ozbiljno zapretio, ali se još jednom istakao golman Zete.

Beogradski klub je imao više prilika za gol, ali kazna za promašaje stigla je u poslednjem minutu. Zeta je izvela korner, a nakon kratkotrajne gužve u petercu najbolje se snašao jedan od fudbalera crnogorske ekipe i postigao gol za konačnih Crvena zvezda – Zeta 1:2.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter