1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NEMANJA STEVANOVIĆ ZA HOTSPORT: Dokazao sam se svima, uvek ću ginuti za dres Partizana (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.17 u 18:20

Dobre partije i krucijalne odbrane u odlučujućim momentima brišu sve kritike, pa čak i one najgrđe, vezane za navijačku pripadnost. Tako je bilo u slučaju Nemanje Stevanovića.

Stigao je u Partizan kao jedan od najboljih golmana Superlige Srbije, ali i pod velom velike misterije da je veliki navijač Crvene zvezde, a baš kada je ‘parni valjak’ preuzeo vođstvo na tabeli i nije smeo da kiksne, na gol je prinutno stao baš on – Nemanja Stevanović.

Krenule su glasine da će namerno da kiksne i ‘proda’ titulu Zvezdi, a on je dokazao suprotno. Iako je imao dve greške koje su dovele do gola Javora i Voždovca u Humskoj, mladi golman je branio izvrsno u ostalim utakmicama, posebno u finalu Kupa u kom je izrastao u junaka crno-bele duple krune.

Sada baš zbog toga figurira za prvog golmana Partizana, a sve dosadašnje priče i spekulacije pale su u vodu. To je i njemu donelo ogromnu količinu samopouzdanja pred nova iskušenja, a to su kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na pripremama sa Zlatiboru Nemanja Stevanović se rado odazvao intervjuu za HotSport, te otvoreno pričao o svim temama, bez pardona.

FOTO: STARSPORT

  Kako je trenirati sa Miroslavom Đukićem i koliko se razlikuje rad u odnosu na period sa Markom Nikolićem?

– Sličan je rad i Miroslava Đukića i Marka Nikolića. I jedan i drugi se trude da ne primimo gol, a gore u napadu da igramo ofanzivan fudbal, sa akcentom da budemo čvrsti pozadi. Nemamo mnogo vremena da se upoznajemo, ostalo je još manje od mesec dana do prve utakmice, ali sam siguran da ćemo se svi lepo uklopiti do okršaja protiv Budućnosti – počeo je priču za HotSport Nemanja Stevanović.

  Imaš sreću da u stručnom štabu Partizana rade dvojica trenera golmana.

– Da, stigao je i Goran Pandurović, legendarni trener golmana. Tu je, mada je više opredeljen za rad sa igračima, sa nama čuvarima mreže radi i dalje Nemanja Jovšić, trener golmana.

  Sigurno si zadovoljan prethodnom sezonom? Osvojena je dupla kruna, bio si junak finala Kupa. Kakvi su utisci sada kada su se slegli?

– Utisci su se slegli, ali u Partizanu nema mnogo vremena za slavlje. Ovde se očekuju nove pobede i titule. Imali smo 10 dana da se odmorimo, osećaj je fantastičan kada se osvoji titula, još kada se kompletira dupla kruna, utisak je još bolji.

FOTO: STARSPORT

  Bilo je dosta prića oko tvoje navijačke pripadnosti, kako si uspeo tome da se odupreš i sacuvaš prisebnost u ključnim trenucima sezone?

– Imao sam podršku navijača. Komentari koji su stizali su u malom broju u odnosu na sve prave navijače Partizana, koji su mi dali podršku od samog starta i prve utakmice u plej-ofu protiv Javora. Uspeo sam sve te stvari da sklonim u stranu jer sam znao šta je prava istina, a šta nije. Na svu sreću, moju, ali i navijača Partizana pokazalo se da je to neistina. U finalu Kupa sam odbranio udarac Milijaša i dokazao se svima.

  Ljubio si grb posle odbrane u 95. minutu, da li je to bio znak navijacima kome pripada tvoje srce?

– Naravno, ja sam igrač Partizana. Sa ovim ljudima živim, a navijači dolaze sve nas da bodre. Apsolutno, to je poruka njima da ću uvek da ginem za ovaj dres i davati više od sto posto svojih mogućnosti na treninzima i utakmicama.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

(Izvor: youtube / AM Video7S)

  Sada je cilj Liga šampiona, dobili ste i prvog rivala – Budućnost iz Podgorice?

– Iskreno, nisam pratio crnogorski fudbal i Budućnost nam je za sada nepoznanica. Ali svi kažu da su kompaktna ekipa, koja dobro stoji na terenu. Međutim, kao što trener kaže, mi smo Partizan, moramo da prođemo dalje jer su nam želje visoke. Zbog navijača moramo da uđemo makar u Ligu Evrope, a svima nam je potajno želja ta Liga šampiona.

Andrija Delibašić ih najviše poznaje, on ih je i priželjkivao danima unazad. Sigurno ćemo ih detaljno analizirati, dovoljno je vremena pred nama i siguran sam u prolaz.

  Kako si zadovoljan tvojim napretkom u karijeri i da li misliš da si ti kao golman spreman za takvo takmičenje kao što je Liga šampiona?

– Kada dolazite u Partizan, morate da budete spremni na sve. Ovo je klub u kom nemate prostora za greške i morate se nosite sa svakim pritiskom. Imamo ogromnu armiju navijača, gde bude i dobrih i loših komentara, zato moram da budem spreman na sve to. Poslednjih šest utakmica u kojima sam branio dosta mi je značilo, pogotovo jer su bile pune naboja, bez prava na grešku. Stadioni ispunjeni do poslednjeg mesta, kako u gostima, tako i kod nas. To mi dosta znači pred nastavak karijere u crno-belom dresu.

FOTO: STARSPORT

  Nešto slično će ‘parni valjak’ čekati i u naredna dva meča, posebno u drugom u Podgorici, jer je poznato da Partizan i tamo ima veliki broj pristalica.

– Očekuju nas dve dobre i jake utakmice uz pune stadione. Ne sumnjam da će Grobari pohrliti u Humsku. Ne smemo ih potceniti, igrali su oni ranije ligu Srbije i Crne Gore, pa se dobro poznajemo. Radićemo polako, minut po minut, da ostvarimo povoljan rezultat kod nas, pa da kod njih završimo posao, ali priželjkujem da sve završimo već u Beogradu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

  Sa golmanske strane, kako vidiš ovu situaciju oko Milana i tvog kolege Đanluiđija Donarume u Italiji?

– Teško je reći šta se tu zapravo desilo, jer je veći deo istine ostao unutar kluba i menadžera Rajole. Mogu da kažem da se radi o sjajnom golmanu sa velikim potencijalom. Iz mog ličnog ugla, da me on pita kao što me vi pitate sada, rekao bih mu da ostane u Milanu. Jer oni su mu pružili sve u karijeri, dali neverovatne uslove za ostanak, izuzetno mladog stavili na gol i ne preporučujem mu da žuri. Ima mnogo prostora i vremena pred njim, golmanska karijera traje dugo i mislim da je pogrešio što nije produžio ugovor.

[/stextbox]

  Za koga navijaš u Evropi i u kom klubu ili ligi vidiš sebe u nekoj projektovanoj buducnosti?

– Voleo bih da branim u Španiji, moj idol je Iker Kasiljas i njegove odbrane iz Reala su me podsticale da i ja branim sve bolje i bolje, tako da bih tamo voleo da se okušam. Ali, sa druge strane, dosadašnji san kada sam dolazio u Partizan bio mi je da osvojim duplu krunu. To mi se ispunilo i sada sanjam Ligu šampiona – zaključio je razgovor za HotSport golman Partizana Nemanja Stevanović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter