0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SAŠA ILIĆ O AKTUELNOM MOMENTU: Poruka za Danila Pantića i navijače pred napad na Ligu šampiona (FOTO)

Objavljeno: 20.06.17 u 10:00

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić mogao bi ove godine da postane prvi igrač u istoriji kluba sa tri učešća u Ligi šampiona. Zato neće menjati ‘tradiciju’ iz prethodna dva uspešna poduhvata.

‘Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan’, već nekoliko godina odzvanja stadionom u Humskoj, a Ilić kapiten sluša svoje verne pristalice i iako ‘gazi’ četrdesetu godinu, još uvek igra, trenira, radi za dobrobit voljenog kluba sa istom energijom.

Saša Ilić mogao bi da po još jednom parametru uđe u istoriju crno-belih, ukoliko se domognu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Partizan, kaže kapiten, ima dovoljno razloga da se nada tom uspehu.

– Imamo niz od 37 utakmica bez poraza, ali i nesreću da je otišao Bleki Milenković, međutim, imamo dobru i kompaktnu ekipu. Marko Nikolić je to uklopio, a sada treba da se što bolje spremimo i pobeđujemo. Takođe, sreća je jedan od presudnih faktora, imamo karakter, to smo dokazali, nadam se da neće biti puno odlazaka i povreda, korak po korak idemo ka Ligi šampiona.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Reakcija Saše Ilića na žreb za Ligu šampiona

Iskreno sam zadovoljan žrebom. Igrali su fenomenalno u prvom delu prvenstva, pa posustali, ali ipak imali zalihu da osvoje titulu. Ne gledam da li je dobro u prvoj utakmici igrati kod kuće ili na strani, iskustvo govori da je bolje igrati prvu na domaćem terenu, pa hajde da ne menjamo ništa. Tamo je odlična fudbalska atmosfera, srećan sam što igramo protiv ekipe sa kojom smo u odličnim odnosima, imamo tamo veliku armiju navijača i nadam se i verujem u pobedu.[/stextbox]

Dok se čeka povratak glavnih igrača sa reprezentativnih akcija i produženog odmora, čekaju se i pojačanja, kojih za sada nema previše u Partizanu. Saša Ilić ih, pak, želi.

– Pojačanja su svakoj ekipi potrebna, veća će biti konkurencija i igrači će pružati više. Ja sam uvek za to, ako se ukaže prilika, zašto da ne dovedemo nekoga. Moramo da guramo kako treba na oba fronta. Kada smo pre dve godine pravili fenomenalne rezultate u Evropi, vratilo nam se loše u prvenstvu. Mislim da sada imamo kvalitet za igranje na dva fronta.

FOTO: STARSPORT

Sa aktuelnim šefom struke Miroslavom Đukićem igrao je još u reprezentaciji Jugoslavije.

– Bio sam počastvovan kada smo bili u istoj reprezentaciji sa mnogim legendama, od Peđe Mijatovića, Deje Savićevića, Piksija, među kojima je bio i naš sadašnji trener. Đuka je tada imao veliku ulogu, a ja sam povremeno bio priključivan i imao manju i sporednu rolu. Imamo odličnu saradnju, na istom smo putu i trudićemo se da zajedničkim snagama uradimo ono što svi želimo.

Navijače je poprilično protresla vest da se u Humsku vratio Danilo Pantić, odbegli mladić koji je pre dve godine zalupio vrata napustivši Partizan bez produžetka ugovora i obeštećenja.

I dok veliki deo crno-bele publike, to ne može da mu oprosti, Saša Ilić može, samo pod uslovom da on dokaže kvalitet na terenu.

Dača je igrač koji je pre dve godine bio projektovan za nosioca igre Partizana, ali spletom nekih okolnosti on nije razmišljao da je to njegov put. Sada je na novom početku, sreća je da je izuzetno mlad igrač i sada je na njemu je da se pokaže, da radi i dokaže sve ono što se pričalo o njemu kada je bio mlađi. Imaće podršku svih igrača i stručnog štaba, mi ćemo ga u potpunosti podržati, a sve ostalo je na njemu – nagovestio mu je Ilić i time poslao jasnu poruku.

FOTO: STARSPORT

Za kraj se legendarni kapiten Partizana osvrnuo na osećaje koje je imao uoči prethodna dva ulaska ‘parnog valjka’ u Ligu šampiona – 2003. i 2010. godine.

Kuriozitet je da je između prethodna dva ulaska u elitno takmičenje prolazilo sedam godina, baš koliko je proteklo od poslednjeg učešća u grupnoj fazi Lige šampiona. Ilić ima svoj ‘recept’.

– Uvek razmišljam totalno kontra, to mi ljudi malo i zameraju, što uvek pričam skoro kao da je to nemoguće. Tako sam i u prethodna dva slučaja, tako da nastavljam da pričam da je nemoguće, ali se nadam da je moguće – rekao je Ilić uz osmeh na kraju razgovora sa novinarima na Zlatiboru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter