1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

ZANIMLJIVA STATISTIKA LIGE ŠAMPIONA: Navijači Partizana mogu da budu ponosni (FOTO)

Objavljeno: 19.06.17 u 09:30

Na zvaničnom sajtu je UEFA pisala o rekorderima kvalifikacija za Ligu šampiona.
Danas će se obaviti žreb za to takmičenje, a ovaj tekst je uvertira u brojkama za to.

Ubedljiv rekord u broju odigranih utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona jeste Saša Ilić. Kapiten Partizana je u dresovima crno-belih, Galatasaraja i Salzburga ukupno odigrao 69 mečeva, dok je sledeći na listi odigrao 12 manje. Imajući u vidu i ovu sezonu, Ilić će dodatno popraviti brojku.

Na drugoj poziciji je Kostas Haralambidis, on je igrao 57 utakmica za APOEL, Panatinaikos i AEK iz Larnake, treće mesto dele sa 55 golova Vitali Rodionov (BATE) i Rašad Sadigov (Nefči, Kajzerispor i Karabag), dok je peoplasirani Stefan Išizaki sa 52 utakmice u AIK-u, Elfsborgu i Valerangi.

Još jedan podatak za ponos navijača šampiona Srbije jeste što se Partizan nalazi i na listi klubova koji su odigrali najveći broj utakmica u kvalifikacijama. Prvi je Dinamo Zagreb sa 99 mečeva, a potom Partizan sa 92. Treći je Rozenborg sa 86.

Danas u podne će crno-beli dobiti nove rivale za nastavak igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona nakon godinu dana u kojoj je srpski predstavnik bila Crvena zvezda.

FOTO: UEFA.COM PRINTSCREEN
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter