Jedna od najatraktivnijih utakmica za naš region sa početka kvalifikacija za evropska takmičenja je svakako ona kuju će igrati šampion Srbije i prvak Crne Gore.
Na današnjem žrebu je Partizan dobio rivala te će preko dvomeča sa Budućnosti pokušati da se domogne trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Povezane vesti

Mogli su crno-beli i bolje da prođu u Nionu. Što se tiče distanca i puta koji nekada zna da bude veoma iscrpljujuć kada su skandinavske ili baltičke zemlje u pitanju, stigla je najpovoljnija opcija. Ali što se kvaliteta fudbala tiče, Budućnost ima svoje šanse da se dokaže na evropskoj sceni u 180 minuta igre protiv Partizana. O tome je za HotSport govorio i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Radomir Đalović, koji je trenutno prva udarna igla Podgoričana.

– Partizan je sigurno jedan kvalitetan i jak rival, atraktivan, donekle nam je drago jer će biti dve dobre utakmice i pun stadion. Crno-beli imaju ulogu favorita ali to treba da pokažu na terenu. Do meča u Beogradu ima još dosta, 20 dana, treba da vidimo da li će neko doći u međuvremnu, ko će biti spreman, da se izbegnu povrede… Sigurno jedna teška utakmica, rekao je Đalović za HotSport.

Od kako su uzastopce otvorene kuglice iz kojeg su izvučeni papiri sa imenima dva šampiona nekadašnje zajedničke zemlje, u crnogorskim medijima i javnosti se stvorila euforija povodom dolaska Partizana, ali i odlaska njihovih pulena u Beograd i eventualnog iznenađenja u Humskoj koje bi predstavljalo istorijski uspeh za Budućnost.

– Što se iznenađenja tiče, sve je moguće. Videli ste prošle sezone utakmice sa Genkom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Igra se dve utakmice, nije bitno samo šta će biti u Beogradu. Prošle godine smo izgubili u Genku 2:0, pa smo kod kuće pobedili 2:0 i ispali smo na penale, a dva penala nam pre toga nisu svirali. Partizan je u Beogradu favorit od mnogo jačih i boljih ekipa nego što je Budućnost, ali ćemo se boriti i daćemo sve od sebe. Naravno, verujem da će biti pune tribine kod nas, ali i u Beogradu, zaključio je Đalović.

Prvi mečevi drugog kola kvalifikacija igraju se 11. i 12. jula, dok su revanš utakmice zakazane za 18. i 19. jul. Prvo će se igrati u Beogradu, a potom u Podgorici.