0
Domaći fudbal

FOTO: FS Srbije

EP ZA MLADE: Srbija napadala, Portugalci pogađali, poraz ‘orlića’ (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.17 u 20:01

Mlada reprezentacija Srbije poražena je sa 2:0 u prvom meču Evropskog prvenstva u Rusiji od Portugala rezultatom 2:0.

Bolje su Portugalci otvorili susret, imali su jednu priliku već u drugom minutu preko Žote, da bi samo par trenutaka kasnije, nakon žutog kartona za Grujića, Fernandeš izveo slobodan udarac, lopta je stigla do Neveša, ali nije uspeo da iz izgledne pozicije postigne gol, pošto je lopta završila na stativi.

Srbija je imala šansu u 11. minutu, kada je Gajićev dobar centaršut stigao do Grujića, ali je fudbaler Liveprula izblokiran. Sedam minuta kasnije, Živković je pokušao iz slobodnog udarca, ali bez zspeha. 

Možda i najbolju priliku prvog dela imao je Đurđević, ali nije uspeo da iskoristi situaciju „jedan na jedan“.

U 37. minutu stigla je kazna, kada je golman Vanja Milinković – Savić kratko odbio loptu nakon pokušaja Podensa, ali se najbolje snašao Guedeš i lako zatresao mrežu.

Na poluvremenu je Nenad Lalatović napravio izmenu, šansu je dobio Plavšić umesto Čavrića, a naš tim je ubrzo stigao do gola. Ipak, poništen je zbog ofsajda Đurđevića. 

Početkom 52. minuta Grujić je pokušao sa distance bez uspeha, a šest minuta kasnije glavom je šutirao pored gola, a deset minuta kasnije umesto njega na teren je ušao Nemanja Radonjić.

Razigrala se tad Srbija, ređale su se šanse, ali ni bivši igrač Partizana nije uspeo da zatrese mrežu.

Ipak, „visio“ je gol u vazduhu, ali se ispostavilo da će do njega stići Portugal. 

Prvo je Fernandeš iz dobre prilike šutirao pored gola, da bi dva minuta pre kraja isti igrač povećao na 2:0, i to nakon odličnog proigravanja od strane Sančeza.

(Youtube/AM Video7S)

Naredni meč naš tim igra 20. juna protiv Makedonije, dok je susret poslednjeg kola B grupe protiv Španije zakazan za 23. jun.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

EP za mlade u Poljskoj 2017

Srbija – Portugal 0:2
(Guereš 37, Fernandeš 88)

Portugal: Varela, Kanselo, Je, Rubin Semedo, Rodrigez, Karvaljo (od 59. Sančez), Neves, Fernandeš, Žota (od 46. Bruma), Podense, Guedeš.

Srbija: Milinković-Savić, Gajić, Jovanović, Veljković, Antonov, Maksimović, Grujić (od 67. Radonjić), Gaćinović, Živković, Čavrić (od 46 Plavšić), Đurđević (od 74. Ožegović).

[/stextbox]

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter