0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZAVRŠENA PRIČA: Radnički predstavio Austrijanca za novog trenera

Objavljeno: 12.06.17 u 15:45

U Niš je stigao Peter Pakult, austrijski stručnjak, koji će voditi Radnički u novoj prvenstvenoj sezoni Superlige Srbije.

Pakult je u karijeri vodio Rapid iz Beča, čak pet sezona, sa kojim je bio šampion Austrije. Osim Rapida, trenirao je i nemački Lajpcig, Minhen 1860, Dinamo iz Drezdena, a bio je na klupi i hrvatske Cibalije.

Od boravka u Nišu ima velika očekivanja.

– Kao igrač i trener sam igrao i vodio mnoge timove i ne plašim se novih izazova i zadataka. Radujem se svakom novom zadatku. Radnički poznajem iz prošlosti, još dok sam bio mlađi, jer je Radnički bio poznat klub 70-tih i 80-tih godina – izjavio je Pakult.

Konverzacija neće biti problem, jer ima solidno znanje srpskog jezika zbog rada sa velikim brojem naših igrača u inostranstvu.

– Međutim uvek je drugačije kada radite sa nekom ekipom, ali fudbal je međunarodna igra. Naravno da se suočavate sa različitim mentalitetima, a o srpskom mentalitetu kažu mnogo toga. Na treneru je da pokuša da nestso promeni – istakao je Pakult.

Teško je porediti srpski sa austrijskim fudbalom, kaže Pakult.

– Austrija, isto kao i Srbija ima dobre igrače, ali je razlika u tome da su srpski na transfer listi skuplji i bolje pordaju. To je plus za srpske igrače. Postoji mnogo poznatih srpskih igrača u velikim svetskim klubovima i tu tradiciju treba nastaviti. Nadam se da ćemo i u Nišu iznedriti nekog igrača za svetsku fudbalsku scenu.

O očekivanjima sa ‘meraklijama’:

– Pokušaćemo da igramo za vrh. Crvena Zvezda i Partizan su van konkurencije jer imaju veće budžete i kvalitetnije igrače. Ostali će se boriti za preostala mesta, a nadam se da će Niš da se bori za prva četiri – zaključio je Pakult.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter