0
Evropske lige

ZVANIČNO: Marko Nikolić predstavljen u Videotonu, po rečima Mađara nije mnogo razmišljao o ostanku u Partizanu! (FOTO)

Objavljeno: 06.06.17 u 17:55

Marko Nikolić je sa Partizanom osvojio duplu krunu u Srbiji, a onda je podigao sidro i preselio se severnije od Beograda u Fehervar.

Bivši trner Partizana danas je predstavljen u Mađarskoj kao novi šef stručnog štaba Videotona, sa kojim je potpisao ugovor na dve godine. Medijima se prvo obratio sportski direktor Žoltan Kovač.

– Veliko razočarenje za sve nas je što nismo uspeli da osvojimo titulu. Međutim, to sada mora da ostane iza nas i krećemo u novu sezonu. Ambicije Videotona nisu isparile, naprotiv! Još su više porasle. Naši ciljevi ostaju nepromenjeni, a potvrda toga je dolazak Marka Nikolića, koji je već sada jako uspešan trener iako je vrlo mlad. Nadamo se da će njegova liderska nit doneti mnogo velikih pobeda Videotonu. Klub će mu pomoći na sve moguće načine da sve ciljeve postigne – rekao je Žoltan Kovač.

On je istakao da je dogovor postignut već posle prvog poziva i prve ponude.

– Moram da istaknem da je dogovor sa Markom Nikolićem pao vrlo brzo i lako. Od prvog momenta kada smo seli za isti sto postalo je jasno da on želi da bude trener Videotona.

FOTO: Videoton FC

Potom se novinarima obratio i novi šef stučnog štaba Videotona Marko Nikolić.

– Zahvalan sam što sam dobio priliku da radim ovde. Dugo pratim dešavanja u mađarskom fudbalu i vidim da se liga razvija, svi žive za fudbal od uprava do stručnog štaba preko igrača do novinara i navijača. Nažalost, na klupskom nivou fale rezultati u evropskim takmičenjima. Poslednje četiri godine vodio sam timove koji se bore za trofeje, takav je i Videoton, a ja se nadam da ću ga ovde doneti što pre – istakao je Marko Nikolić.

Videoton je prošle sezone u poslednjem kolu poražen od Honveda i tako prepustio timu iz Budimpešte titulu. Za tim iz Fehervara igraju dva bivša fudbalera Partizana Marko Šćepović i Danko Lazović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter