4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PREDSTAVLJANJE NA MARAKANI: Terzić najavio dva cilja, Milojević je ‘svestan gde je došao’ (FOTO)

Objavljeno: 05.06.17 u 13:32

Na stadionu ‘Rajko Mitić’ danas su predstavljeni novi šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević i sportski direktor Mitar Mrkela.

Kao i obično, konferenciju pred velikim brojem novinara na najvećem srpskom stadionu otvorio je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić.

– Novi sportski direktor je Mitar Mrkela, a trener Vladan Milojević. Mnogo toga se zna o njima, da su osvedočeni zvezdaši gde su ostavili dubok trag. Mrkela je igračka legenda. Radio je ovde kao direktor omladinske škole, sedam godina u FSS gde je imao neverovatne rezultate koji su ga preporučili. Bio je deo ekipe šampiona mladih selekcija u Litvaniji i Novom Zelandu – započeo je Zvezdan Terzić.

Milojević je prošao školu Zvezde, igrao je i trenirao je omladinski tim sa kojim je bio šampion. Radom i rezultatima u Čukaričkom se preporučio Crvenoj zvezdi i dobio je podršku Upravnog odbora.

– Naš plan je afirmacija mladih i zato smo ih doveli jer znaju kako ih formirati. Primarni cilj je titula, i to kako smo je prosuli prošle sezone neće nam se više nikada desiti.

FOTO: STARSPORT

Novi sportski direktor Mitar Mrkela obećao je da će dati sve od sebe da sa saradnicima vrednim radom učiniti Crvenu zvezdu boljim klubom.

– Ovo je moj treći dolazak u Zvezdu, klub koji volim. Znamo da su ciljevi i obaveze ograničavajući faktori. Nije vreme za priče i obećanja i nadam se da krećemo u boljem pravcu. Odlazim iz FSS uzdignutog čela i bez ijedne svađe sa bilo kim. Imao sam tamo sjajan odnos sa svima i zahvaljujem se Karadžiću, Lakoviću, Ivkoviću i sadašnjem rukovodstvu na čelu sa Slavišom Kokezom – poručio je na početku Mitar Mrkela.

FOTO: STARSPORT

Mrkela bi trebalo da ostane u Crvenoj zvezdi tri godine, dok je Vladan Milojević potpisao ugovor na jednu godinu.

– Ne volim da pričam o sebi. Neka moja trenerska karijera na početku bila je u Zvezdi. Sigurno sam ponosan na titulu sa omladincima i tu su bili igrači koji su danas u ozbiljnim klubovima. Sve se desilo brzo i ovaj poziv nisam mogao da odbijem, jer zove Zvezda. Svestan sam situacije, verujem u rad i disciplinu. Lepo je pričati kada se dođe, a ja bi voleo da se o meni priča lepo i kada odem. Volim da treniram i puno radim kako bi stigli do visokih ciljeva – bilo je prvo što je rekao Vladan Milojević.

FOTO: STARSPORT

Na pitanje kako će biti raditi u Zvezdi posle ovako neuspešne sezone, i Mrkela i Milojević su imali odgovore.

– Nije prva ni poslednja sezona u kojoj nije osvojena titula. Razgovarali smo oko analize ekipe i koja su nam pojačanja potrebna u narednih mesec ili dva. Forsiranje mladih igrača je obaveza. Učinićemo da mladi ostanu što duže i ostave trag u klubu – istakao je Mitar Mrkela.

– Ne gledam unazad. Urađena je analiza i želim da gledam napred. Napravićemo sistem. Jedino što nemam vreme i ono ne postoji u fudbalu. Treba biti mudar, u šta verujem, kao i u rad . Nisam od onih koji obećava već želim prvo da kažem ‘hop’. Obećavam dosta rada i nadam se da ce biti sve u redu – rekao je Milojević.

– Praćenjem sa strane treba dati šansu mladima i treba naći pravi tajming. Ovde igrači odlaze brzo, pa se vracaju sa iskustvom. Moraju da zasluže šansu i pokažu svoj talenat. Ne delim igrače na stare i mlade, već na dobre i manje lošije i svako će imati šansu da se dokaže da može da nosi dres. Dolazak novih stranaca je uvek prepreka i teško je reći, ali videćemo ko će doći u ovom prelaznom roku – zaključio je novi trener Crvene zvezde.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Mirko Marković

0
0

4 Komentara

  1. O Terziću govore rezultati a oni su katastrofalni na svim poljima! „Drveni advokate“ nađi nešto pozitivno o Terziću, pa dokumentuj! Nemoj samo pričati Andersenove bajke o njegovom umeću da je navodno prepolovio dug. Sa kojim zarađenim parama?! Od kojih prodatih igrača?! On je samo zadužio Zvezdu dovodeći besomučno 64 stranca-trube!

    0
    0
    Odgovori
  2. Terzić je svojim štetočinskim delovanjem višestruko oštetio Zvezdu. O njemu govore rezultati a rezultati su katastrofalni i na polju plasmana (dva druga mesta) i na polju kadrovske politike, gde je doveo 64 stranca i dodatno uvalio Zvezdu u dugove! Stranci koje je Terzić dovodio nisu imali kvalitet za Zvezdu to je pokazao plasman i utakmica u kojoj smo izgubili titulu, protiv Voždovca, koji je, sa ekipom za radničke sportske igre, sastavljenom od srpskih igrača, pobedio te „strašne“ strance i oduzeo nam titulu. Ove zime, kad je dovodio Auča, sveobuhvatni Blažo, sportski direktor, ga je predstavio medijima kao „novog Pogbu“ Inače za neupućene, taj Aučo, alijas „novi Pogba“, je igrao celo proleće za OFK Beograd, nije postigao ni jedan gol a pomogao je OFK Beogradu, da postigne „najveći“ uspeh u svojoj istoriji i plasira se u III ligu („zona Beograd“). Sa njim je Zvezda dobila novo pojačanje u duvačkoj sekciji i on postaje prva truba među strancima! Valjda će skupština kluba, smeniti štetoćinu Terzića, pravog Preletačevića, koji se sada pravi nevešt, i predstavlja novog direktora i trenera,kao da se ništa nije desilo?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter