0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BOGDAN PLANIĆ ZA HOTSPORT: Cilj nam je korak dalje u Evropi, ‘vojnik’ sam samo Vošin!

Objavljeno: 05.06.17 u 21:15

Posle kratke pauze Vojvodina je počela pripreme za novu sezonu koja za Novosađane počinje već 29. juna, a mi smo sa startni štoperom ‘stare dame’ Bogdanom Planićem govorili o izazovima kojih čekaju, ambicijama, ali i neizbežnoj temi, mogućem transferu.

Vojvodina je prošlu sezonu završila na trećem mestu, poražena je u polufinalu Kupa, ali je cilj ostvaren, crveno-beli će ove sezone igrati u kvalfikacijama za Ligu Evrope. Štoper Vojvodine Bogdan Planić zadovoljan je svojim igrama, kao i celog tima, mada kako kaže uvek može bolje.

– Lično sam više nego zadovoljan igrama u prošloj sezoni, timski smo ostvarili cilj i plasirali se u Evropu. Ostaje žal što nismo duže izdržali u trci za ‘večitima’, neshvatljivo smo pali posle poraza od Crvene zvezde. Takođe, ostaje žal za revanšom Kupa sa Partizanom. Ipak, najavažnije je da će Vojvodina i Novi Sad ponovo biti deo fudbalske Evrope – počeo je priču za HotSport, Bogdan Planić.

Pauza je bila nikad kraća?

– Baš tako. Sezona je bila nikad duža, a pauza nikad kraća. Nismo mogli ni pošteno da se odmorimo. Ali, šta da se radi profesionalci smo. Imamo sve uslove za dobar radi i rehabilitaciju. Verujem da ćemo maksimalno spremni dočekati početak sezone – istakao je Planić.

Vojvodina je prethodnih godina stizala do samog kraja kvalfikacija za Ligu Evrope, može li i ove sezone ‘stara dama’ do samog kraja i koga biste protivnika voleli u 1. kolu?

– Iskren da budem nisam video spisak potencijalnih protivnika, znam da smo povlašćeni u prvom kolu. Eto, ako mogu da biram, samo da ne bude neko dugo putovanje. Iskreno, naš cilj je da pokušamo da u Evropi napravimo korak više, a to je plasman u grupnu fazu Lige Evrope. O prvenstvu Srbije još ne razmišljam, jer ono počinje tek krajem jula. Sad su nam sve misli uperene ka Evropi, kako bismo klub, grad Novi Sad, ali i nas igrače promovisali na najvišem nivou.

Poslednjih dana se mnogo spekulisalo o tome da bi mogao da promeniš sredinu, pominju se Crvena zvezda i Partizan, ali i Francuska?

– Iskreno, ne znam ništa o tome. Ne bih želeo ni da komentarišem. Član sam Vojvodine, ne razmišljam o drugim klubovima. Ugovor mi ističe tek na zimu 2018. godine – jasan je bio Planić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter