0
Domaći fudbal

TAKO JE BILO PRE 10 GODINA: Zvezdan Terzić je ‘doveo’ Miroslava Đukića u Partizan! (FOTO)

Objavljeno: 03.06.17 u 16:53

Zvezdan Terzić danas je generalni direktor Crvene zvezde, a pre deceniju bio je na čelu Fudbalskog saveza bio u direktnoj vezi sa dolaskom Miroslava Đukića na klupu Partizana.

Kada je Miroslav Đukić prvi put došao na klupu Partizana bio je selektor mlade fudbalske selekcije Srbije, a na čelu Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić.

Bio je to period kada je na čelu kluba iz Humske bio dr Nenad Popović, političar i biznismen koji se nije dugo zadržao na predsedničkoj poziciji, ali je imao velikog udela u dolasku Đukića na klupu ‘parnog valjka’.

Upravo su Terzić i Popović dogovorili saradnju i prelazak Miroslava Đukića iz srpske Kuće fudbala u Partizan, a da tada mladi stručnjak kasnije predvodi nacionalni tim na prvenstvu Evrope u Holandiji..

– Na Skupštini saveza sam rekao da kao predsednik želim da Crvena zvezda i Partizan drmaju Evropom. Ne štitimo mi samo interese reprezentacije, već i klubova. Nadam se da će Partizan biti uspešniji, a ovom prilikom smo napravili mali presedan. Kao što znate ni jednom treneru nije bilo dozvoljeno da u prethodnih 15 godina radi u klubu i savezu. Ali dr Popović je moj prijatelj, takođe i Đukić će samo u martu imati aktivnosti oko mlade reprezentacije. Interes svih je bio da on prezume Partizan – rekao je tada Zvezdan Terzić.

– Telefonskim putem sam o svemu obavestio članove Izvršnog odbora. Svi su se složili da Đukić treba da preuzme Partizan – bio je zaključak Terzića.

Upravo Đukić je kasnije razbio Crvenu zvezdu na Marakani sa 4:2 i stekao ključnu prednost od šest bodova na kraju polusezone, da bi ‘parni valjak’ na kraju pod vođstvom Slaviše Jokanović osvojio prvu od šest uzastopnih titula prvaka Srbije.

Partizan Belgrade player Almani Moreira from Portuga, center, celebrates with team mate Igor Spasic, left and head coach Miroslav Djukic, right, scoring against NK Zrinjski, Mostar, Bosnia and Herzegovina, during UEFA Cup, first qualifying round, second leg, soccer match in Belgrade, Serbia, Thursday, Aug. 2, 2007. (Srdjan Stevanovic/starsportphoto.com)
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter