0
Fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

GOTOVO JE I ZVANIČNO: Argentina platila, Sampaoli promovisan

Objavljeno: 02.06.17 u 10:14

I vredeće ako Mesi i drugari uspeju da se domognu Svetskog prvenstva u Rusiji.
Dosadašnji trener Sevilje Horhe Sampaoli i zvanično je predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Argentine, a pred njim su dva velika izazova da iz zvezde tima Lionela Mesija izvuče ono najbolje i da vrati poverenje navijača u nacionalni tim.

– Ovo je ostvarenje sna. Ovo je pozicija kojoj sam se uvek divio, rekao je 57-godišnji Sampaoli na konferenciji za novinare u četvrtak uveče u Buenos Ajresu.

Sampaoli je potpisao petogodišnji ugovor, a kako je rekao njegova misija je da izgradi tim koji ‘poštuje istoriju argentinskog fudbala’ i da navijače vrati na stadione.

– Ugovor sam potpisao do Svetskog prvenstva 2022. i nadam se da možemo da uradimo nešto dobro za narod Argentine, dodao je strateg.

Sampaoli je imao ugovor sa Seviljom još godinu dana, ali je Fudbalski savez Argentine platio 1,5 miliona evra koliko je iznosila otkupna klauzula.

On je treći selektor Argentine tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, posle Herarda Martina i Edgarda Bause. Argentina je trenutno peta u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018.

Većina igrača koji su trenutno u reprezentaciji Argentine bili su uključeni u poslednja tri velika poraza u finalu SP 2014. i u finalima Kopa Amerika 2015. i 2016. godine. Sampaoli, medjutim, zna da će mu najveći izazov biti da iz Mesija izvuče dobre partije u nacionalnom dresu.

– Mi želimo najbolju verziju najboljeg igrača na svetu, želimo da on ovde bude srećan, kazao je Horhe Sampaoli i dodao da je u poslednjih nekoliko dana razgovarao sa Mesijem.

Sampaoli će prvi put na klupi Argentine sedeti 9. juna na prijateljskom meču protiv Brazila u Melburnu. Prva naredna utakmica Argentine u kvalifikacijama za SP je meč protiv Urugvaja 31. avgusta, a nakon nje Sampaolijevoj ekipi preostaju još tri utakmice da obezbedi svoje mesto u Rusiji.

– Argentina se još nije kvalifikovala za Rusiju, ali imamo resurse da to uradimo, zaključio je novi selektor Argentine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter