0
Fudbal

IVAN OBRADOVIĆ: Spremni smo za Svetsko prvenstvo, imamo miks mladosti i iskustva

Objavljeno: 31.05.17 u 11:42

Srpski fudbaler Ivan Obradović rekao je da se reprezentacija posle dugo godina našla u liderskoj poziciji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da dobri rezultati u poslednje vreme nisu slučajni.

– Nakon šest godina smo u situaciji da vodimo (na tabeli). Nije bilo lako stići do prvog mesta, a biće teško i zadržati se tu. Neće nam biti lako, jer sada svi žele da nas stignu, rekao je Obradović agenciji Beta.

Posle pet kola u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Srbija zauzima prvo mesto na tabeli sa 11 bodova, koliko ima i Irska, a slede Vels i Austrija sa po sedam. Gruzija ima dva a Moldavija jedan bod.

Naredni rival ‘orlova’ biće Vels, a u prvom delu takmičenja u Kardifu duel je završen nerešeno 1:1.

Obradović je rekao da će olakšavajuća okolnost biti to što za Vels neće igrati najbolji fudbaler te reprezentacije Garet Bejl i da Srbija to treba da iskoristi, ali je pozvao na oprez.

– Ima još mnogo da se igra. Utakmica protiv Velsa neće rešiti mnogo toga, ali će nam mnogo značiti da napravimo iskorak ka Mondijalu. Treba da budemo pametni. Neigranje Bejla jeste olakšavajuća okolnost, ali treba da budemo oprezni, kazao je Obradović.

On je ocenio da Srbija ima kvalitet da kao prvoplasirana u grupi ode na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

– Mislim da smo spremni za tako nešto, imamo miks mladosti i iskustva, i želju da napravimo rezultat. Treba da budemo maksimalno ozbiljni. Imamo snage da budemo prvi, ovo što se dešava nije slučajno. Imamo dobar kolektiv koji super funkcioniše i nadam se da će se tako nastaviti, dodao je levi bek belgijskog Anderlehta.

Obradović je pozvao navijače da u što većem broju dodju na stadion protiv Velsa, jer je podrška sa tribina preko potrebna.

Reprezentativci Srbije su se okupili u ponedeljak i imaće vremena da se spreme za duel sa Velsom.

– Svi smo umorni, prvenstva su bila duga, ali znamo koliko je bitna utakmica koja nas čeka. Treba dobro da se pripremimo, ali imamo mnogo vremena, kazao je Obradović.

On je naveo da je zadovoljan sezonom u Anderlehtu, klubom s kojim je postao šampion Belgije.

– Izdigao sam se iznad svega. Na početku niko nije očekivao da ću mnogo igrati, a postao sam standardan, moj status se promenio i osvojili smo titulu. Imam još dve godine ugovora, svidja mi se grad, svidja se i porodici, dobar je klub. Nadam se da ću produžiti ugovor, ali polako, zaključio je nekadašnji igrač Partizana.

Utakmica između Srbije i Velsa igra se 11. juna od 20.45 na stadionu ‘Rajko Mitić’ u Beogradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter