1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Kako su Francuzi pokušali da podmite Diku Stojanovića, ali je on doneo pehar šampiona Evrope u Beograd (VIDEO)

Objavljeno: 30.05.17 u 00:10

Prebogati Francuz nudio milion maraka Stevanu Diki Stojanovicu da pusti Olimpik, ali nije uspeo da potkupi legendu crveno-belih

Bari se pamti, uspehom u ovom italijanskom gradu se diče navijači Crvene zvezde, kada je pre 26. godina kapiten Stevan Dika Stojanović podigao pehar šampiona Evrope.

Tada je sve delovalo kao bajka za srpski klub, ali je na tom putu bilo dosta prepreka i pokušaja da se beogradski gigant sruši ‘mutnim radnjama’.

Jedna od njih je pokušaj podmićivanja igrača od strane prebogatog gazde Olimpika iz Marselja Bernarda Tapija. Nekoliko nedelja pre velikog finala lukavi i ‘pokvareni’ Francuz sa milionima na računu preko posrednika je u Beogradu prvo ponudio u koferu Diki Stojanoviću milion maraka i cimeru Robertu Prosinečkom istu sumu da puste njegovu ekipu.

Odbijen je glatko, ali su neke priče došle do ljudi iz Zvezde. Nastala je panika par dana pre finala u kampu, ali su svi igrači stali iza Dike i Robija sa izrazitim ciljem tražeći od trenera Ljupka Petrovića da igraju veliki meč.

I branili su boje Zvezde, Stojanović je odbranio penal Amorosu, a Prosinečki savladao Olmesu. Zvezda je došla do krova Evrope i na kraju sezone Stojanović je otisao u Antverpen, a Prosinečki u Real.

Odanost su pokazali i odoleli su mitu i milionima!

(Izvor: YouTube/aldrasko)

0
0

1 Komentara

  1. kako su francuzi hteli da podmite diku stojanovica … ??? pa u prvu postavu nisu stavili najboljeg i najskupljeg igraca piksija stojkovica … !? TAPI – CVELE CVETKOVIC TO ODRADISE NAJBOLJE STO SE MOGLO … ko je gledao i ko je posle slusao igrace ( pre svih sinisu mihailovica …) i trenera zvezde petrovica o taktici i kako da igraju … SVE JE JASNO : KO JE KOGA PODMICIVO …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter