0
Domaći fudbal

FOTO: Fudbal za prijateljstvo

FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO: Druženje sa trenerom Crvene zvezde Boškom Đurovskim i kapitenom Aleksandrom Lukovićem

Objavljeno: 30.05.17 u 11:14

Mladi sportski ambasadori Srbije iz projekta „Fudbal za prijateljstvo“ su se družili sa Đurovskim i Lukovićem na Stadionu „Rajko Mitić“.

Mladi ambasadori projekta „Fudbal za prijateljstvo“ – fudbaleri FK Crvena zvezda, Luka Poljak i Stefan Maksimović – i mladi novinar Stefan Radujko – posetili su trenera FK Crvena zvezda Boška Đurovskog i kapitena Aleksandra Lukovića, u želji da im predstave program i ciljeve ovogodišnjeg centralnog Foruma projekta. Ova manifestacija će se održati od 26.juna do 3.jula u Sankt Petersburgu, i okupiće decu iz čak 64 zemlje sa 5 kontinenata. Na njoj – Luka Poljak, nastupiće kao član Zelene međunarodne ekipe koja će se takmičiti na turniru „Fudbal za prjateljstvo“ , Stefan Maksimović će biti u ulozi „mladog trenera“ Crvene ekipe ,a Stefan Radujko će izveštavati sa turnira i Foruma kao „mladi novinar“i član Međunarodnog dečijeg medijskog centra!
Projekat nastoji da zbliži decu različitih nacionalnosti, polova, kao i fizičkih mogućnosti.  Glavni cilj projekta je razvoj dečijeg fudbala, promocija tolerancije i poštovanja za različite kulture i običaje među decom iz zemalja širom planete. Ove godine, projekat okuplja rekordnih 64 zemalja sveta, uz važnu napomenu da su  Srbija i FK Crvena zvezda učesnici projekta od njegovog ustanovljenja – 2013.godine.
 
U želji da deci prenese nekoliko praktičnih saveta, baziranih na duhu pobede i posvećenosti, vodeći stručnjak FK Crvena zvezda Boško Đurovski im je rekao: „Za početak je važno da napravite dobru selekciju, dobar izbor igrača – koje će odlikovati duh kolektiva. Naravno, pravi kriterijumi se stiču iz iskustva, ali i uz dobre preporuke i razgovor sa starijim kolegama i stručnjacima – pa to treba iskoristiti na pametan način. Istovremeno, morate da razvijate jednakost u ekipi, i nikako da dozvolite da bilo ko od njih izrazi egoizam i samoisticanje. Sve prave rezultate u fudbalu donosi – kolektiv!“ preporučio je Boško Đurovski mladom treneru Stefanu Maksimoviću.
 
Aleksandar Luković je četiri godine nastupao za Zenit iz Sankt Petersburga – domaćina FIFA Kupa konfederacija – čijem će finalu prisustvovati svi učesnici međunarodnog dečijeg Foruma „Fudbal za prijateljstvo“ u julu. Pored lepih priča o „Severnoj Veneciji“ i anegdota iz svojih nastupa u Prvoj ligi Rusije, popularni „Luki“ je imao i nekoliko važnih takmičarskih saveta za Luku: „ Moraš da pomažeš saigračima , da ih poštuješ ali da poštuješ i protivnika. Takođe, svakog velikoh igrača odlikuje i pravi odnos prema fer-pleju – što znači da bi uvek trebao da budeš korektan prema protivniku i sudijama, i time prikažeš svoje lepo vaspitanje i na terenu, kao i van njega. Brzo ćeš odrasti, brzo ćeš zaigrati seniorski fudbal – i zato je važno, sad dok si još igrač u nastajanju, da prihvatiš i primeniš ove prave vrednosti u svom shvatanju fudbala. Posle će ti itekako biti jasno zašto je to dobro, što će ti olakšati put ka daljoj uspešnoj karijeri.“
 
Posle prijatnog druženja i razmene korisnih saveta , Đurovski i Luković su mališanima poželeli srećan put, sav uspeh, puno novih i dragocenih prijateljstava i iskustava sa druženja sa decom iz celog sveta –  i da dostojanstveno predstavljaju Srbiju i FK Crvenu zvezdu na ovoj jedinstvenoj svetskoj manifestaciji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter