4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘ČOVEK STENA’: Svi govore o tandemu ‘Đule’, a ovaj momak je odradio lavovski posao, nagrada za sve je stigla (VIDEO)

Objavljeno: 28.05.17 u 18:45

Partizan je ove sezone osvojio duplu krunu, šestu u istoriji kluba, a pored Leonarda da Silve Souze i Uroša Đurđevića lavovski posao, ali na drugoj strani terena odradio je Nikola Milenković – Bleki.

Nenametljiv i čini se povučen, na terenu pravi lav, gorostas pored kog ni lopta, a ni protivnik ne mogu proći. Kada je potrebno, kao recimo juče, tu je i da zatrese mrežu. Ruku na srce za dve godine u dresu Partizana nije ih tresao često, to mu i nije zadatak, ali je to učinio kada je za sve Grobare i njegove saigrače bilo najpotrebnije – u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde. Za veliko slavlje, za ispraćaj u Firencu, nagradu koju je zaslužio fenomenalnim partijama.

Ponikao je u Partizanu, stasao u njegovoj školi Teleoptiku, a onda početkom 2016. godine zaigrao je za prvi tim. Posle godinu i po dana provedenih u prvom timu izraastao je u jednog od najboljih mladih defanzivaca planete. Postigao je tri gola, prvi protiv Vojvodine prošle godine, dva ove sezone, protiv Rada i sada Crvene zvezde u finalu Kupa. Ove sezone je odigrao 32 utakmice u Superligi Srbije i u tandemu sa Bojanom Ostojićem pomogao je Partizanu da bude bude najbolji tim u defanzivi sa svega 22 primljena gola.

Osvojio je titulu prvaka, a san mu je bio da pre nego što napusti Humsku osvoji duplu krunu. Nju je ‘parnom valjku’ upravo on svojim golom doneo i sad mirno može ‘po svoju nagradu’, u Firencu, da se dokaže i na najvišem svetskom nivou. Partizanu ostaju dva pehara u vitrini, kasa sa 5,1 milionom evra i za nauk da se u sopstvenoj školi može naći igrač svetske klase…

0
0

4 Komentara

  1. Lepo si rekao kad lopta prođe igrač neće ali zato postoje kartoni kojima se takvi kostolomci i drvoseče šalju da čuvaju ovce a ne da se veličaju ,o jadan je naš fudbal !!!??????

    0
    0
    Odgovori
    • Što si pakostan čoveče? Kome je on to polomio kosti? Dečko je primer fantastičnog centarhalfa i igrom i ponašanjem. Samo je pitanje vremena kada će zaigrati za A tim reprezentacije.

      0
      0
      Odgovori
  2. BLEKI je TALICAN, CRNO BELA TALIJA i DETE PARTIZANA, kao i KICA, JEVTOVIC, MARKO JOVANOVIC, a posebno UROS DJURDJEVIC, ma ko sta mislio o njemu, URKE32 JE FULL MOMAK, IZNAD SVEGA ZAHVALAN FKP, KOJEM JE SVE VRATIO NA NAJBOLJI NACIN !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Kao prvo,treba, odati pocast Ivanu Tomicu koji je imao cuku i dobar njuh da u onom delikatnom vremenu, anonimnog Nikolu Milenkovica iz Teleoptika prebaci u prvi tim i da ga svo vreme forsira i veruje u njega, a kao drugo,odati pocast i Marku Nikolicu koji je upario Bojana Ostojica sa Nikolom i tako stvorio ne probojan oklop pred golom Partizana i omogucio Blekiju da se jos lakse i bolje dokaze pred .fudbalskim auditorijumom.Partizan ga je prodao jer ova nova uprava koja je zaposela sve fotelje u klubu nije bila u stanju da obezbedi financisku sigurnost u klubu i tako zadrzi trenutno,jednog od najvecih fudbalskih talenata i bisera srpaskog fudbala. Najvise mi je zao sto ga je Fijorentina platila samo 5 miliona evrica i sto ce nakon samo godinu ili dve Blekija sigurno prodati i zaraditi, tri do cetiri puta vise od onoga sto je platila i ulozila u njega kao sto je to bio slucaj sa Savicem,Joveticem i Ljajicem. Ovaskvim sistemom i radom u Srbiji, FK Partizan moze voditi i njegov legendarni ekonom Gavran a sto verujem da bi on bio bolji i sigurno uspesniji.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter