0
Evropske lige

(FOTO: Metro.co.uk)

VREMEPLOV: Brutalno pesničenje saigrača iz Njukasla i dva crvena kartona (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.17 u 23:53

Ovo je jedna od bizarnijih situacija u fudbalu ikada.

U utakmici Njukasla i Aston Vile dogodila se tuča Kirona Dajera i Lija Bojera.

Sve se to odigralo drugog dana aprila 2005. godine, da se desilo makar taj dan ranije pa da ljudi mogu da pomisle da se radi o šali koju su spremile ‘svrake’, ali na žalost nije.

Aston Vila je vodila sa 3:0 protiv Njukasla na Sent Džejms Parku, a tri minuta kasnije Dajer prigovorio Bojeru koji nije želeo da mu doda loptu. To je Bojera isprovocirao, i dosta iskusniji je nasrnuo na tada talentovanog Dajera koji mu je istom merom uzvratio.

Li Bojer se prvenstveno uneo u lice Dajeru i udario ga pesnicom u glavu, isto je učinio i njegov saigrač, posle čega je usledilo žestoko udaranje dvojice igrača Njukasla, dok su navijači sa nevericom posmatrali. Prvi koji su pritrčali su bili igrači Vile koji su razdvarali dva fudbalera u crno-belim dresovima, a potom i saigrači Bojera i Dajera.

Delilac pravde je isključio oba fudbalera, pa je tako Njukasl ostao sa osmoricom na terenu imajući u vidu da je pre toga i Stiven Tejlor zaradio crveni karton zbog igranja rukom. Kiron Dajer je sankcionisan sa tri utakmice, dok je nešto žešće kažnjen Li Bojer kojem je zabranjeno da igra četiri meča uz 200.000 funti zbog toga što je bio inicijator sukoba.

Neposredno posle meča je u porstorijama stadiona ‘svraka’ održana konferencija za štampu prilikom koje su se akteri sukoba izvinili navijačima:

– Izvinjavam se navijačima, predsedniku kluba, trenerima i svim saigračima zbog tuče na terenu. Iskreno mi je žao, kazao je Bojer, a na njega se nadovezao Dajer:

– Izvinjavam se saigračima, treneru, predsedniku i navijačima i svima koji su gledali ovaj meč. Tokom utakmice dešavaju se svađe među nama, ali nikako nije smelo da nam se dogodi da se potučemo pred 50.000 ljudi.

Kiron Dajer je nekoliko godina kasnije govorio o ovom događaju u jednom intervjuu i rekao da je Bojera isprovociralo to što je on u kontinuitetu izbegavao da mu dodaje loptu, na šta je Bojer negodovao više puta, a Dajer mu odgovorio da je njegov fudbal ‘sr*nje’.


(Izvor: YouTube/nitroture)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter