0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NIKOLIĆ NAKON ŠESTE DUPLE KRUNE: Najbolji smo u Srbiji!

Objavljeno: 27.05.17 u 22:35

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da posle večerašnjeg finala Kupa Srbije više nema dileme koji je tim najbolji u Srbiji.

– Ako je neko imao dilemu, a mislim da nije bilo takvih i pre početka ove utakmice, sada nikakve dileme više nema ko je bio najbolji tim u Srbiji ove godine. To su bili fudbaleri Partizana, rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Partizan je večeras pobedio Crvenu zvezdu sa 1:0 i tako osvojio Kup Srbije, ali i duplu krunu. Trener Zvezde Boško Djurovski nije došao na konferenciju za novinare.

– Večeras nema nikakve ekskluzive…Partizan je osvojio duplu krunu, šestu u svojoj bogatoj istoriji i zbog toga sam veoma ponosan na svoje igrače. Želim da ovaj trenutak posvetim njima, oni su najzaslužniji za ovaj fantastičan uspeh, rekao je Nikolić.

Trener Partizana je zahvalio i svojim saradnicima, kao i navijačima.

– Ova divna Partizanova publika je prepoznala energiju, upornost, trud i želju koju su ovi momci pokazivali 10 meseci. Ne znam koliko je utakmica bez poraza, medju kojima su i četiri ‘večita’ derbija od kojih su tri dobijena, a jedan – svi znamo kako je odigran nerešeno, rekao je Nikolić.

Govoreći o samom finalu, Nikolić je rekao da je Zvezda bila bolja u uvodnim minutima meča.

– Posle toga je bio period naše bolje igre. Sem poslednjih desetak minuta. Čini mi se da je Partizan trebalo ovu utakmicu da privede kraju mnogo pre njenog finiša. Pokušavam da budem objektivan, po šansama. Ako je neka mala olakšavajuća okolnost za igrače, to je da su bili emotivno i fizički ispražnjeni posle osvajanja titule, rekao je Nikolić.

– Mislim da je derbi bio odličan, da je utakmica bila puna ritma na obe strane, a da je Partizan po šansama bio bliđi pobedi. Zaslužena pobeda, dodao je on.

Konferencija na stadionu Partizana je trebalo da bude zajednička, odnosno trebalo je da se novinarima obrate trenera oba kluba, ali je Djurovski, kako je objašnjeno, odbio da joj prisustvuje.

Na novinarsko pitanje da li mu je trener Zvezde čestitao nakon meča, Nikolić je odgovorio:

– Čestitali su svi na terenu veoma sportski i korektno. Od trenera golmana, do kapitena, pa i Boško Djurovski.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter