4
Domaći fudbal

ĐORIĆ ‘OPLEO’ PO SRPSKOM FUDBALU: Zvezda izgubila srce i dušu, Leonardo druga-treća liga!

Objavljeno: 26.05.17 u 20:26

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde poznat je kao neko ko bez problema kaže sve što mu je na umu, a mnogima se u srpskom fudbalu neće dopasti njegov komentar o nedavno završenoj sezoni.

Milovan Đorić sumirao je celokupnu sezonu u srpskoj Superligi, a nije baš imao mnogo lepih reči na konto domaćeg šampionata i klubova u njemu. Prema njegovim ocenama ovu sezonu bi najbolje bilo izbrisati iz sećanja, jer je fudbal koji se igra u Srbiji po njemu ipod svakog nivoa.

– Kvalitet fudbala je ispod svakog nivoa. Publike nikad manje. Osim Leonarda, koji je negde u kriterijumu druge ili treće evropske lige i donekle Evertona, svi stranci su čist promašaj. Nismo afirmisali nijednog mladog fudbalera, ne računam Đurđevića koji se vratio iz inostranstva. Treneri su potrošna roba. Grof Božović je jedini među njima priznao odgovornost i dao ostavku. Radnički iz Niša hoće u Evropu, a u toalet na stadionu ne možeš da uđeš koliko smrdi. Zapostavljeni su centri Užice, Kragujevac, Valjevo. O regularnosti je suvišno pričati. Najpoštenije se igra u Prvoj ligi. Videli smo šta se dogodilo na utakmici juniora Napretka i Jagodine. U sve su se umešale kladionice- rekao je Đorić za „Blicsport“.

On smatra da su u srpskim klubovima sportski motivi potpuno skrajnuti, te da se jedino brine o prodaji igrača u kojima se „mnogi ugrađuju“.

– Ljudi koji vode klubove su nedostojni zadatka. Za njih su najveći uspesi da prodaju igrače, a transferi nikad nisu bili nedostupniji zbog raznih ugrađivanja. Uvek je bilo raznih mafija koje su htele da uđu u fudbal, a sada klubove vode pojedinci koji spasavaju propale karijere i kojima treba novac. U vreme nekadašnje države oni ne bi mogli da budu ni portiri na stadionima- oštro je poručio Đorić.

Bez kritike nije prošla ni sudije, kod kojih je kako kaže bila vidljiva loša namera u pojedinim mečevima, te da su mnogim svojim odlukama napravili haos.

– Harala je grupa „sudija padobranaca“. Zna se šta su sudijske greške, a šta namere, ovde se više radilo o namerama. „Padobranci“ su napravili haos namernim pogrešnim odlukama. Nadam se da će FSS uspeti da se obračuna sa njima i njihovim nalogodavcima. Mažić je spasao čast sudijske organizacije, rekao je nekadašnji selektor. – poručio je Đorić.

Što se tiče nastupa naših klubova na Evro sceni, bivši selektor Jugoslavije smatra da će biti pravi uspeh ukoliko neki naš klub uđe u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

-Daj Bože da neko preživi sezonu kupanja. Partizan hoće u Ligu šampiona, a maksimalni domet mu je Liga Evrope, pod uslovom da dovede najmanje pet dobrih igrača. Pojavio se Milenković, koji treba još da stasava da bi postao fudbaler, a već je prodat. U Zvezdi ne znaju ni kuda će, ni gde će ni šta će. Zvezda je odlaskom Džajića izgubila i srce i dušu. Vojvodina ima solidan tim za našu ligu. Mladost me je oduševila i svaka čast Nešku Milovanoviću. Protiv Lučanaca je svirano 11 penala, više nego protiv Partizana, Zvezde, Vojvodine i Radničkog zajedno- kritički sagledava Đorić.

Za kraj je imao šta da kaže po pitanju UEFA i izostanku njene reakcije po pitanju dešavanja u srpskom fudbalu.
– UEFA zna sve šta se događa, ali još uvek ne ispaštamo zahvaljujući ljudima iz FSS koji imaju dobre odnose sa čelnicima UEFA. Plašim se da ćemo i taj kredit potrošiti- zaključio je Đorić.

0
0

4 Komentara

  1. Budala! Lupa ostarela konjina, vezenema s vezom. Koliko on skole ima , tako inteligentna glavurda? Cetiri osnovne i on bi da odredjuje nivoe i standarde….! Blage veze on nema.Kad je na racun zasluga u karijeri dobio mesto selektora obrukao se kao niko njegov! Najgori selektor u istoriji srpskog fudbala! A ceo zivot se uhlebio u FSS gde je vedrio i oblacio medju podanickom kuradom sastavljenom od nekadasnjih zvezda, uhleba takodje, nesvrsenih osnovaca! I sad on da odredjuje da je Leonardo za drugu trecu ligu? ! Sram te bilo, konjino ostarela.

    0
    0
    Odgovori
  2. Slažem se sa Đorićem oko stranaca za koje kaže da su ispod nivoa naše lige (Pogledajte samo kakav je azilantski centar u Zvezdi!) i sve ostalo mu je tačno osim toga da su treneri potrošna roba. Jedini kriterijum za trenera je uspeh, odnosno plasman tima. Trener koji nema uspeha mora biti smenjen! Treneri u Srbiji, kao da žive u nekom prošlom vremenu, kao da žive u „danu mrmota“. Nikako da se obrazuju, da nauče engleski jezik da bi mogli da koriste literaturu i internet da bi se dodatno obrazovali. Njihov najveći domet u taktici je „parkirani autobus“ u svom šesnaestercu. Svi si isti, svima je ista taktika. U našem fudbalu se igra sporo, bez tempa, neborbeno, bez presinga. Ovakav je gro naših trenera i šta onda očekuju. Ekipe igraju zastareo, prevaziđeni fudbal. Jel’ treba neko da ih tetoši kada im ekipa nema rezultata?! Pojavila se jedna garnitura mlađih trenera, koji malo štrče od ostalih, to su Nikolić, Lalatović, Rastavac, Dragan Ivanović i Stolica . Ali, i dalje se igra nedovoljno brzo i neborbeno. Neka našim trenerima uzor budu Murinjo i Dijego Simeone. Neka upiju kao igraju Mančester Junajted (posebno u odbrani) i Atletiko Madrid.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter