0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RADOSLAV BATAK ZA HOTSPORT: Želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima u Evropi, na trojicu igrača se za sada ne računa!

Objavljeno: 25.05.17 u 14:25

Trener Vojvodine Radoslav Batak govorio je za HotSport o tek završenoj sezoni u kojoj je novosadski superligaš osvojio treće mesto i izborio takmičenje u Evropi, potom planu za sledeću sezonu koja startuje već 29. juna, ali i o tome ko će napustiti Karađorđe, a ko ostaje u ‘staroj dami’.

Duga i turbulentna sezona je za Fudbalskim klubom Vojvodina. Od sjajnih partija u Evropi, duela sa AZ Alkmarom u plej-ofu za Ligu Evrope i borbe za titulu sa Crvenom zvezdom i Partizanom do rastanka sa tri trenera Nenadom Lalatovićem, Draganom Ivanovićem i Aleksandrom Veselinovićem. Ipak, na kraju cilj je ostvaren, ‘stara dama’ je na kraju zauzela treće mesto koje ponovo vodi u Evropu, a sve zahvaljujući ‘novom’ šefu stručnog štaba Radoslavu Bataku, koji je i pored malo vremena (došao tek u plej-ofu) i teškog rasporeda uspeo da vrati tim na pobednički kolosek i odbrani treće mesto iza šampiona Partizana i Crvene zvezde.

– S obzirom da me je na početku sačekao veoma težak raspored, utakmice sa Partizanom u Kupu, Zvezda, Mladost, Voždovac, Radnički i na kraju Javor, moram biti zadovoljan osvojenim trećim mestom na kraju Superlige. U poslednja četiri meča, uključujući i Kup sa Partizanom, primili smo samo jedan gol, nažalost u ofanzivni nismo bili preterano raspoloženi i to je segment na kome ćemo raditi u narednom periodu – počeo je priču za HotSport, Radoslav Batak.

Vremena za odmor nema mnogo, već 29. juna Vojvodinu čeka prvi meč u kvalfikacijama za Ligu Evrope, takmičenje u kom su Novosađani prethodnih godina beležili dobre rezultate i stizali do plej-ofa gde su nažalost naletali na bogatije, iskusnije i kvalitetnije ekipe.

– Nadam se da ćemo nastaviti sa tom praskom dobrih rezultata u evropskim kvalfikacijama, početak priprema je zakazan za 3. jun i verujem da je do 29. juna sasvim dovoljno vremena da se pripremimo za prve mečeve. Oni su uvek najteži, od njih vam zavisi kako ćete nastaviti da igrate, bitne su za samopouzdanje. O žrebu za prvo kolo kvalfikacija za Ligu Evrope nismo razmišljali, ne delimo protivnike na jače i slabije, oni koju su blizu i daleko. To je fudbal i na sve moramo da budemo spremni – iskren je bio Batak.

FOTO: STARSPORT

Dobra sezona je za fudbalerima Vojvodine, neki od njih su eksplodirali poput Filipa Malbašića, Bogdana Planića, Nikole Trujića, Dejana Melega, Aleksandra Paločevića, Nikole Antića i drugih. Radoslav Batak je otkrio ko od njih ostaje, a ko napušta stadion ‘Karađorđe’.

– Za sada samo trojici igrača ističe ugovor, a to su Aleksandar Paločević, Darko Puškarić i Siniša Babić. Svi ostali momci su pod ugovorom sa Vojvodinom i očekujemo ih na pripremama. U razgovoru sa upravom kluba smo postigli dogovor da mogu da idu samo oni koji dobiju unosne ponude iz inostranstva. Dok se to ne dogodi, oni su fudbaleri Vojvodine i pripremaju se sa nama za novu sezonu – rekao je za HotSport, Radoslav Batak.

Šef stručnog štaba Vojvodine je dobio poverenje, kako od uprave, tako i od navijača. Na klupi ‘stare dame’ ostaje do 2019. godine, ipak kako kaže sada je pred njim najteži zadatak, da opravda dobijeno poverenje.

– Drago mi je da imam podršku svih onih kojima je Vojvodina u srcu, jer sam i ja čovek koji je ceo život bio tu, ako ne telom, onda srcem. Dobio sam priliku da vodim klub još dve godine, ali papir trpi sve, rezultati ne. Zato je predamnom težak posao, a to je da opravdam dobijeno poverenje. Nadam se da će me u klubu ispratiti i da ćemo dovesti adekvatna pojačanja kako bi Vojvodina sledeće godine napravila korak napred – zaključio je Radoslav Batak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter