0
Fudbal

Fudbal, Meridijan liga, season 2007/08.Napredak Vs. Partizan.Lamina Diarra, Djordje Lazic and Zoran Tosic.Krusevac, 25.05.2008.foto: Srdjan Stevanovic

VREMEPLOV: Partizan je večeras osvojio 27. titulu, a pre devet godina takođe je slavio u poslednjem kolu (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.17 u 23:50

Ekipa Marka Nikolića je večerašnjom ubedljivom pobedom nad Mladošću (5:0) zaokružila sjajnu sezonu, osvojivši tako 27. titulu državnog šampiona. Mi ćemo se večeras prisetiti kako su to crno-beli učinili 2008. godine, kada su takođe slavili u poslednjem kolu ali u Kruševcu.

Partizan, kojeg je tada sa klupe predvodio Slaviša Jokanović, se tog 25. maja 2008. godine uoči poslednje utakmice sa kruševačkim Napretkom nalazio u indentičnoj situaciji kao i večeras. Crno-belima je i tada bio neophodan samo jedan bod da šampionski trofej vrate u vitrine stadiona u Humskoj.

Jedina razlika bila je ta što je umesto kod kuće, Partizan ovu utakmicu igrao u gostima na stadionu „Mladost“ u Kruševcu, no Grobari su se potrudili da atmosfera pod Bagdalom za njihove ljubimce bude prava domaćinska.

Izvor:Youtube/sale22

Ipak fudbaleri Napretka imali su veliki motiv da na svom terenu ukoče „parni valjak“ na njegovm putu ka trofeju i na tereneu je viđena prava rovovska borba, bez previše lepote u igri. Ali za to navijači crno-belih nisu marili, njima je samo bilo važno da njihov tim na kraju ostane ne poražen a po mogućstvu pobedi.

Dugo su se Jovetić, Moreira, Dijara, Tošić i ekipa mučili da probiju bedem ispred gola „Čarapana“ ali im to nije uspevalo sve do 68. minuta utakmice. Tada se nakon odlučnog prodora Đorđa Lazića po levoj strani, lopta uz dosta sreće odbila od Lamina Dijare i završila u mreži Bojana Stamenkovića za veliko slavlje Grobara.

Izvor:Youtube/semanarioserbio

Teško stečenu prednost Partizan je znalački sačuvao i usledilo je veliko slavlje igrača i navijača koji su preplavili teren po poslednjem zvižduku sudije. Sa druge strane Crvena zvezde je svoj meč protiv Hajduka u Kuli završila remijem 1:1, tako da je tim Slaviše Jokanovića uzeo titulu sa pet bodova više na tabeli.

Trijumf u Kruševcu vratio je titulu (20. po redu) u Humsku posle dve godine „posta“ i ujedno označio početak Partizanove šestogodišnje dominacije, a svi kojima su crno-bele boje u srcu nadaju se da će slična uslediti i nakon ove sezone.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“] [stextbox id=“hotsport_text_box“]M. Božović, Rnić, Đorđević, Knežević , Obradović, Žuka, Lazić, Tošić , Moreira, Jovetić (od 90. Čadikovski -), Dijara .[/stextbox][/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter