0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Oproštaj za pamćenje – Manćini, Ibrahimović, Figo, Inzagi, Mijatović i drugi na ‘Karađorđu’ (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.17 u 23:55

Kako to i priliči jednoj živoj legendi, svetski ‘krem fudbala’ se okupio na oproštajnoj utakmici.

Pre skoro tačno 10 godinu dana je kopačke o klin okačio Siniša Mihajlović.

U jednom od najvećih fudbalskih spektakla je Mihajlović otišao u penziju 28. maja 2007. godine na stadionu Vojvodine gde je odigrao prvu profesionalnu utakmicu.

Posle više od 400 utakmica za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, ‘božija levica’ je rešila da okonča aktivno bavljenje fudbalom. Kako to obično biva, organizovan je i oproštajni meč koji se igrao u Novom Sadu.

Mihajlović jeste veliko ime fudbala, igrao je sa nekim od najboljih ‘virtuoza sa loptom’ ikada, ali malo ko je očekivao da će se svi oni okupiti u Srbiji kako bi proveli poslednje profesionalne minute zajedno na terenu sa Sinišom.

U utakmici su igrali Inter protiv ekipe ‘Mihini prijatelji’ sačinjene od nekadašnjih saigrača i prijatelja iz različitih klubova i životnih događaja. Miha je u igru ušao u 11. minutu zbog broja koji je uglavnom imao na leđima, do poluvremena igrao za ‘nero-azure’, a od poluvremena sa svojim prijateljima.

FOTO: STARSPORT

Za ekipu Intera su nastupali Figo, Zlatan Ibrahimović, Valter Samjuel, Marko Materaci, Dejan Stanković, Santijago Solari, Patrik Vijeira, Manćini, Ivan Kordoba, Maksvel i mnogi drugi, dok su u timu prijatelja bili Hristo Stoičkov, Predrag Mijatović, Dragan Stojković Piksi, Fernando Kouto, Anđelo Peruci, Vinćenco Montela, braća Filipo i Simone Inzagi, ali i Vlade Divac koji je bio u ulozi golmana.

Inter je pobedio rezultatom 6:5, golove su postigli Deki Stanković, Manćini i po dva pogotka su imali Mihajlovićevi sinovi, Miroslav i Dušan, dok su strelci za prijatelje bili Peđa Mijatović, Sinjori, Vorkapić, jedan ‘poklon gol’, kao i sam Siniša Mihajlović.

– Drago mi je što sam ovu utakmicu odigrao u Novom Sadu. Ima puno razloga što je došlo do toga. Prvi je što sam ovde počeo karijeru, drugi što mi u ovom gradu žive roditelji i brojna rodbina, treći što ovaj grad nosim u srcu. Porodici, prijateljima, roditeljima i svima vama koji ste bili uz mene kada mi je bilo teško u karijeri. Mislim da sam na najljepši način prezentovao našu zemlju svih ovih godina. Srećan sam što će prihod od ove utakmice ići u humanitarne svrhe, za dečje selo u Sremskoj Kamenici i sportiste invalide Novog Sada, poručio je Miha nakon meča.

Sa svojim sinovima je po isteku 90. minuta Mihajlović istrčao počasni krug. Sav prihod od ulaznica je otišao u humanitarne svrhe, a Inter je na tu cifru dodao još 90.000 evra.


(Izvor: YouTube/pbogdanovic)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter