0
Fudbal

FOTO: FIFA

TEHNOLOGIJA SVE PRISUTNIJA U SPORTU: Fudbal uvodi ‘Hawk-Eye’ tehologiju!

Objavljeno: 19.05.17 u 18:00

Iako se fudbal dugo opirao uvođenju bilo kakve vrste tehnologije u proces donošenja odluka na terenu, na kraju će ipak popustiti.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da u cilju što pravednijeg donošenja odluka na fudbalskim mečevima, uvede pregledavanje snimaka spornih situacija i tako olakša sudijama u donošenju važnih odluka.

U tu svrhu danas je odabran sistem pregledanja snimaka firme „Hawk Eye Inovations“ kao pomoć sudijama, a on će se primenjivati na tri takmičenja ove godine. U pitanju su U20 svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, Kup Komfederacija i svetsko klupsko prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Pregled snimka biće dozvoljen samo za „jasne greške“ u četiri situacije: postignute golove, dosuđene penale, isključenje igrača i slučajeva kada pogrešan igrač bude kažnjen kartonom.

Nakon uvođenja takozvane „gol tehnologije“ koja omogućava sudijama da lakše donesu odluku kada nisu sigurne da li je lopta prešla gol liniju, ovo će biti korak dalje u unapređivanju arbitraže na fudbalskim mečevima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter