0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

DOLAZE VELŠANI: Muslin sa par iznenađenja, tu je dugo očekivani napadač, ali nije Đurđević (SPISAK)

Objavljeno: 19.05.17 u 11:49

Selektor srpskog nacionalnog tima objavio je spisak za meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Srbija će 11. juna odmeriti snage sa Velsom na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Slavoljub Muslin se odlučio za već standardnu trojku što se čuvara mreže tiče, dok će ovoga puta u odbrani biti i igrač Standarda iz Liježa Miloš Kosanović.

U dresu ‘Orlova’ će debitovati napadač Aleksandar Prijović ali će on uz Jagoša Vukovića doći među poslednjima u tabor reprezentacije zbog obaveza u PAOK-u. U napadu nema najboljeg napadača domaćeg prvenstva, Uroša Đurđevića, a selektor je i obrazložio zbog čega:

– Đurđevića sam ostavio mladoj reprezeciji, menja ga Prijović koji je iskusniji. Videćemo kako se snalazi dve nedelje. Neće biti tu Marković koji je povređen i Maksimović koji već dve godine vuče povredu, ima pločicu koju će izvaditi sada, rekao je Slavoljub Muslin.

Nekadašnji trener Crvene zvezde je govorio i o protivniku našeg nacionalnog tima u sledećem kolu borbe za plasman na Svetsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Rusiji, kao i o trenutnom stanju u grupi.

– Zadovoljni smo, mada su rezultati mogli biti bolji. Da smo u prvoj utakmici imali sreće, kao što nismo. Nismo smeli da primimo drugi gol. Zadovoljan sam, ali je pet velikih koraka pred nama. Vels nije Bejl, ne igra i nama nekoliko važnih igrača. Videli ste na Evropskom prvenstvu, Portugal je ostao bez Ronalda u finalu pa je pobedio. Lakše je bez Bejla, ali ne menja to mnogo na terenu jer je Vels dobra ekipa.

Muslin je kao najbitniju utakmicu označio onu koju će Srbija igrati sa Irskom u Dablinu, iako je, kako kaže, dosta toga što treba da se uradi ispred njegovih izabranika.

– Ovi igrači zaslužuju podršku, nadam se da će biti lep ambijent na stadionu ‘Rajko Mitić’. Od 29. ćemo početi sa treninzima, Vladimir Stojković i Aleksandar Mitrović su ranije završili obaveze u klubovima, bili su na odmoru ali sada rade sa Partizanom. Verujem da će do meča podići formu. Stojković je iskusan golman i mislim da je spreman za Vels.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

GOLMANI: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović

ODBRANA: Branislav Ivanović, Jagoš Vuković, Stefan Mitrović, Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov, Uroš Spajić, Miloš Kosanović, Ivan Obradović, Antonio Rukavina

SREDINA: Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Nemanja Radoja, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj

NAPAD: Dušan Tadić, Filip Kostić, Aleksandar Katai, Zoran Tošić, Aleksandar Mitrović, Andrija Pavlović, Mijat Gaćinović, Aleksandar Prijović

[/stextbox]

Sa lica mesta: Darko Noveski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter