0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NAPRAVILI PRVI KORAK: Partizan pisao FSS u vezi finala Kupa Srbije, da li će Zvezda pristati na ovaj predlog?

Objavljeno: 15.05.17 u 18:20

Posle prvenstvene trke, Partizan želi da preuzme prednost i kada se radi o Kupu Srbije.

Nakon što je postalo izvesno da će se posle 16 godina ponovo u finalu Kupa Srbije sastati ‘večiti’ rivali, Partizan je dva dana posle svog polufinala i pobede Vojvodinom, poslao dopis u Fudbalski savez Srbije u kom je tražio da se borba za trofej održi u Beogradu.

Kako prenosi ‘Mondo’, Partizan nije decidno tražio da to bude na njegovom stadionu, već samo da se finale igra u Beogradu, bilo u Humskoj ili Ljutice Bogdana. Domaćinstvo bi se u tom slučaju odredilo žrebom, ali je pitanje da li bi ovaj zahtev podržala Crvena zvezda.

Žrebanje je svakako zakazano u srpskoj ‘kući fudbala’, jer je potrebno odrediti ko bio bio formalni domaćin na neutralnom terenu u Novom Sadu, a u slučaju prebacivanja finala u Beograd, jedan od dva rivala dobio bi određenu prednost domaćeg terena.

Crno-beli su ovaj zahtev poslali najviše zbog bezbednosti, za koju su i sami čelnici Vojvodine rekli da ne mogu da garantuju, kao i zbog interesovanjaljubitelja fudbala koje je zasigurno veće od 15.000 mesta, koliko iznosi kapacitet popularnog ‘Karađorđa’ u Novom Sadu.

Podsetimo, finale Kupa Srbije igra se 27. maja, šest dana po završetku poslednjeg kola Superlige Srbije. Sudeći po poslednjim aktuelnostima i saopštenjima u nizu mnoštva klubova, do tada nas čeka još dosta bure…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter