0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

VRAĆA SE KUĆI: Dik Advokat ponovo na klupi Holandije

Objavljeno: 08.05.17 u 16:54

Nekada je ‘leteo sa orlovima’, a sada ponovo ‘miriše lale’.

Bivši selektor reprezentacije Srbije, ali i Holandije, ponovo će sesti na klupu ‘lala’ i naslediće Denija Blinda na toj poziciji. Advokat je do sada bio trener Fenerbahčea, a na novom selektorskom položaju pomoćnik će mu biti Rud Gulit.

Iskusni stručnjak je već dva puta bio na klupi Holandije, prvi put od 1992. do 1994. godine, a u drugom mandatu selektor je bio od 2002. do 2004. godine.

Ugovor je potpisan do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i ukoliko Holandija izbori plasman na Mondijal u Rusiji, Advokat će voditi nacionalni tim i na najvećoj planetarnoj fudbalskoj smotri.

Međutim, Holandija je trenutno tek četvrta u svojoj grupi, iza Bugarske, Švedske i Francuske. Do kraja kvalifikacija je ostalo još pet utakmica.

Advokat je u karijeri bio i selektor Belgije, Južne Koreje, Rusije, UAE i Srbije, na čijoj je klupi sedeo samo četiri puta u kvalifikacijama za EP u Francuskoj 2016. godine.

Osim reprezentativne trenerske karijere, u klupskoj je bio na čelu PSV-a iz Ajndhovena, Glazgov Rendžersa, Borusije Menhengladbah i Sanderlenda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter