Kadetska reprezentacija Srbije uspešno je startovala na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. ‘Orlići’ su u prvom kolu savladali Irsku sa 1:0 (0:0).

Selekcija koju predvodi Perica Ognjenović ostvarila je odličan start šampionata Evrope u Hrvatskoj, pošto je u utakmici prvog kola grupne faze savladala Republiku Irsku sa 1:0.

Od samog početka ‘orlići’ su delovali bolje od svojih vršnjaka iz Irske, a najagilniji je bio Vidosavljević, koji je u par navrata ugrožavao gol ‘zelenih’. Međutim, onda se desio veliki hendikep i on se povredio već u 34. minutu, prilikom još jedne šanse u koju je ušao.

Tada se situacija malo promenila i Irska je došla ‘do daha’, pa je Kolins u 66. minutu imao vrhunsku priliku za gol, ali je pogodio stativu. I kazna je stigla šest minuta kasnije.

Željko Čavrić je odlično skočio u kaznenom prostoru Iraca i glavom posle kornera poslao loptu u suprotan ugao za važnu pobedu i veliku radost naših momaka.

U drugom kolu Srbija će igrati sa Nemačkom 7. maja, a u trećem kolu ‘orlići’ idu na Bosnu i Hercegovinu.

Srbija – Republika Irska 1:0 (0:0)
(Gavrić 72)
Stadion: u Kostreni.
Sudija: Anastasij Papapetru (Grčka).

SRBIJA: Gordić, Kostić, Janković, Pavlović, Kamenović, Ilić, Vidosavljević (od 37. Tedić), Đerlek (od 70. Zuvić), Nešković (od 60. Kokir), Gavrić, Stuparević

IRSKA: Mejher, Ledvidž, Doerti, Kolins, Nolan, Rouč, Boldžer, O’Ferel, Kilkeni (od 41. Konoli), Uče, Tompson (od 64. Rajt)