0
Evrokupovi

ZIDAN NAKON POBEDE: Zadovoljan sam

Objavljeno: 03.05.17 u 11:32

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da je njegova ekipa odigrala odličnu utakmicu protiv gradskog rivala Atletika u polufinalu Lige šampiona.

Real je sinoć na svom stadionu pobedio Atletiko sa 3:0, a sva ti gola postigao je Kristijano Ronaldo, u 10, 73. i 86. minutu.

– Odigrali smo odličnu utakmicu. Nije lako postići tri gola protiv tako teškog protivnika i sačuvati svoju mrežu. Zadovoljan sam svojim radom. Svakog protivnika možemo da pobedimo našim oružjem. Prvih pola sata su bili fantastični, počeli smo jako, a u drugom poluvremenu smo koristili ono što smo imali. Nismo imali mnogo šansi, ali smo ipak postigli dva gola, rekao je Zidan.

Zidan je pohvalio Ronalda, koji je postigao 400 golova za Real, a 103 u Ligi šampiona.

– Kristijano je rodjeni strelac. On je jedinstven. Svi igrači su bili briljantni, dodao je Zidan, koji je kao igrač i kao trener osvojio Ligu šampiona sa Realom.

Ronaldo je postao prvi fudbaler u istoriji Lige šampiona koji je postigao najmanje 50 golova u regularnom delu i najmanje 50 golova u nokaut fazi.

Portugalski reprezentativac rekao je da je zadovoljn igrom cele ekipe.

– Tim je bio neverovatan, ovo je bila kompletna utakmica, naveo je Ronaldo.

Real je pobedio Atletiko u finalu Lige šampiona 2014. i 2016. godine, dok ga je 2015. eliminisao u četvrtfinalu.

– Sledeće nedelje ćemo pokušati praktično nemoguće. Mi smo Atletiko Madrid i možda, samo možda, to možemo da uradimo. Imali smo loptu u drugom poluvremenu ali nismo napravili nijednu dobru šansu, a oni su dobro koristili prostor, rekao je trener Atletika Dijego Simeone.

Atletiko je pretrpeo prvi poraz u poslednjih 16 utakmica na gostovanjima.

– Moramo da zaboravimo ovu utakmicu. Ovo je fudbal, u fudbalu se dešavaju neočekivane stvari koje ga čine divnim. Sve dok ne nestane i poslednja kap nade, davaćemo sve što možemo, dodao je Simeone.

Real je prošle sezone osvojio rekordnu 11. titulu prvaka Evrope i pokušaće da postane prva ekipa koja je uspela da odbrani titulu otkako je počeo novi format takmičenja u Ligi šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter