Fudbaler Evertona i nekadašnji reprezentativac Engleske Aron Lenon već tri meseca se nalazi van sastava “karamela”. Poslednji put je zaigrao protiv Midlzbroa 11. februara, kada je ušao u igru sa klupe.

Povezane vesti

O njegovom stanju poslednji put smo obavešteni pre oko dve nedelje, kada je Ronald Kuman, trener Evertona, pred duel protiv Mančester Junajteda u FA kupu rekao da “Lenon nije fizički spreman da bude deo tima”.

Ipak, verovatno niko nije ni slutio da je situacija toliko loša da će u nedelju, 30. aprila, policija iz Mančestera u kasnim noćnim satima (po lokalnom vremenu oko 4:35) privesti čoveka za kog će se kasnije ispostaviti da je u pitanju Aron Lenon.

Iako je prvobitno objavljena štura informacija o privođenju “zbog sopstvene bezbednosti”, kasnije su isplivali detalji koji govore da je tragedija sprečena u poslednjem trenutku.

Naime, policajci su oko 20 minuta pregovarali sa Lenonom, pre nego što su ga priveli, a nedugo potom uglasio se i Klark Karlajl, nekadašnji predsednik Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske i Lenonov bivši saigrač iz Lidsa:

– Znam kako mu je, i znam da će biti dobro uz našu podršku, rekao je Karlajl, koji je 2014. godine i sam pokušao samoubistvo.

A podršku mu je pružio i preko Tvitera:

Karlajl je već upozoravao da veliki broj fudbalera pati od depresije, a čini se da je ovaj put reakcija bila pravovremena.

Podsetite se poteza koji su obeležili karijeru Arona Lenona:

(Youtube/PLG Comps)